Οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το Μάτι

Για να σταθεί η περιοχή στα πόδια της

 

Ηταν 23 Ιουλίου του 2018 όταν η πυρκαγιά στο Μάτι σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά της. 102 άτομα έχασαν τη ζωή τους, περιουσίες καταστράφηκαν. Σήμερα έναν χρόνο μετά, με τις εικόνες να είναι ακόμα νωπές στο μυαλό όλων, η περιοχή προσπαθεί να επουλώσει ολοκληρωτικά τις πληγές της.

 

Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην εθνική τραγωδία στο Μάτι αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει η νέα κυβέρνηση προκειμένου οι πολίτες της περιοχής να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Μεταξύ αυτών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να ξεμπλοκαριστούν τα 31 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία λιμνάζουν εδώ και 1 χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής.

 

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι:

 

Καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά στο οποίο συγκεντρώθηκε και παραμένει από πέρυσι τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης.

 

Οι συμπολίτες μας με βαριά εγκαύματα θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα φάρμακα, σε θεραπεία, αλλά και σε κάθε άλλη ιατρική παροχή.

 

Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ. Το μέτρο αφορά συνολικά 4.334 κατοίκους. Για το σκοπό αυτό θα διατεθούν 10 εκατ. ευρώ από τον λογαριασμό αρωγής.

 

Ποσό 20 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που επλήγησαν από την εθνική τραγωδία του περσινού Ιουλίου.

 


protoselida

Media

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Εκτενές ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Spiegel αναφέρεται σε μαζικές παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.