Σε απεργία οι πιλότοι της British Airways


Τον κίνδυνο ακύρωσης αντιμετωπίζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών της British Airways για τον επόμενο μήνα, καθώς οι πιλότοι της βρεταννικής αεροπορικής εταιρείας ψήφισαν υπέρ της κήρυξης απεργίας για μισθολογικά ζητήματα.Στην ψηφοφορία, το 93% των 4.000 πιλότων της ΒΑ ψήφισαν υπέρ των απεργιακών δράσεων μετά την απόρριψη πρότασης τριετούς αμοιβής. Οι ημερομηνίες απεργίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την συνδικαλιστική ένωση των πιλότων BALPA, η οποία πρέπει να ενημερώσει δύο εβδομάδες πριν από οποιαδήποτε απεργιακή δράση.

 

«Αυτό το ισχυρό αποτέλεσμα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των πιλότων της BA και δείχνει ότι η ΒΑ πρέπει να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά, προκειμένου να αποφευχθεί μια απεργία. Προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα μέσω διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της BALPA, Μπράιαν Στρούτον.

 

«Προς το παρόν δεν έχουμε ημερομηνίες για ενδεχόμενη δράση απεργίας και μελλοντικά θα παρουσιάσουμε τις ημερομηνίες. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι αυτή η διαμάχη μπορεί να επιλυθεί πριν από την απεργία, αλλά παραμένουμε αποφασισμένοι να δράσουμε αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

 

Η ΒΑ, η οποία μεταφέρει έως και 145.000 επιβάτες την ημέρα, δήλωσε ότι παρέμεινε ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις, ενώ ότι η προτεινόμενη συμφωνία αύξησης των μισθών της κατά 11,5% βρήκε σύμφωνα τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε άλλα πόστα.

 "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η BALPA επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων πελατών μας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, με μια ενδεχόμενη απεργία. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάθε πιθανό τρόπο εξεύρεσης μιας λύσης για να προστατεύσουμε τα ταξιδιωτικά μας σχέδια και να αποφύγουμε την απεργιακή δράση και παροτρύνουμε τη BALPA να επιστρέψει στις συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν », αναφέρει η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Netflix: 20% αύξηση συνδρομητών – έφτασε τα 167 εκατομμύρια

Netflix: 20% αύξηση συνδρομητών – έφτασε τα 167…

Παρά τον οξύτατο ανταγωνισμό που δέχεται από άλλες πλατφόρμες διαμοιρασμού τηλεοπτικών σειρών και ταινιών (Disney...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Υγεία & Διατροφή

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

Καθημερινό φαινόμενο για τους φαρμακοποιούς αποτελεί πλέον η έλλειψη φαρμάκων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.