Σε απεργία οι πιλότοι της British Airways


Τον κίνδυνο ακύρωσης αντιμετωπίζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών της British Airways για τον επόμενο μήνα, καθώς οι πιλότοι της βρεταννικής αεροπορικής εταιρείας ψήφισαν υπέρ της κήρυξης απεργίας για μισθολογικά ζητήματα.Στην ψηφοφορία, το 93% των 4.000 πιλότων της ΒΑ ψήφισαν υπέρ των απεργιακών δράσεων μετά την απόρριψη πρότασης τριετούς αμοιβής. Οι ημερομηνίες απεργίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί από την συνδικαλιστική ένωση των πιλότων BALPA, η οποία πρέπει να ενημερώσει δύο εβδομάδες πριν από οποιαδήποτε απεργιακή δράση.

 

«Αυτό το ισχυρό αποτέλεσμα καταδεικνύει την αποφασιστικότητα των πιλότων της BA και δείχνει ότι η ΒΑ πρέπει να καταθέσει βελτιωμένη προσφορά, προκειμένου να αποφευχθεί μια απεργία. Προσπαθούμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα μέσω διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της BALPA, Μπράιαν Στρούτον.

 

«Προς το παρόν δεν έχουμε ημερομηνίες για ενδεχόμενη δράση απεργίας και μελλοντικά θα παρουσιάσουμε τις ημερομηνίες. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι αυτή η διαμάχη μπορεί να επιλυθεί πριν από την απεργία, αλλά παραμένουμε αποφασισμένοι να δράσουμε αν χρειαστεί», πρόσθεσε.

 

Η ΒΑ, η οποία μεταφέρει έως και 145.000 επιβάτες την ημέρα, δήλωσε ότι παρέμεινε ανοιχτή στις διαπραγματεύσεις, ενώ ότι η προτεινόμενη συμφωνία αύξησης των μισθών της κατά 11,5% βρήκε σύμφωνα τα συνδικάτα που εκπροσωπούν εργαζόμενους σε άλλα πόστα.

 "Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που η BALPA επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τα ταξιδιωτικά σχέδια χιλιάδων πελατών μας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, με μια ενδεχόμενη απεργία. Συνεχίζουμε να ψάχνουμε κάθε πιθανό τρόπο εξεύρεσης μιας λύσης για να προστατεύσουμε τα ταξιδιωτικά μας σχέδια και να αποφύγουμε την απεργιακή δράση και παροτρύνουμε τη BALPA να επιστρέψει στις συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν », αναφέρει η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

TI «ΠAIZEI» ME TO FACTORY;

TI «ΠAIZEI» ME TO FACTORY;

Tο Factory Outlet είναι ένας βραχίονας της FF Group που δεν «σαρώθηκε» από το μέγα...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Βοδινό και σόγια «καταστρέφουν» τον Αμαζόνιο

Το βοδινό κρέας και η γενετικά μεταλλαγμένη σόγια που αγοράζουν αφειδώς όλες οι χώρες του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.