Καραβίας: Έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες για χρηματοδότηση της οικονομίας η Eurobank

«Η ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας.

 

Όπως είπε, δύο από αυτές αφορούν άμεσα ή έμμεσα το τραπεζικό σύστημα: η ανάγκη για σημαντική αύξηση των επενδύσεων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 

«Η Τράπεζα μας δηλώνει παρούσα και στις δύο προκλήσεις. Είναι έτοιμη να ανταποκριθεί όχι μόνο στις ανάγκες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας που αναλογούν στο σημερινό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και να προσφέρει τη χρηματοδότηση που θα οδηγήσει το ΑΕΠ σε αύξηση 3% ή και υψηλότερα», τόνισε ο κ. Καραβίας.

 

Όπως ανέφερε, σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το πρόγραμμα που ανακοίνωσε και εφαρμόζει η τράπεζα οδηγεί σε δείκτη ΝΡΕ 16% στο τέλος του τρέχοντος έτους και μονοψήφιο στα τέλη του 2021.

 

«Καθώς η Ελλάδα επιστρέφει σε σταθερή ανάπτυξη, έχουμε ορίσει ως στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank να είμαστε η τράπεζα επιλογής των καινοτόμων και εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, μεγάλων, μεσαίων και μικρών», σημείωσε μεταξύ άλλων.  «Συγχρόνως», τόνισε ο Φωκίων Καραβίας, «ενισχύσαμε και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παρουσία μας στις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις, ενώ ειδική στρατηγική προτεραιότητα για την Τράπεζα αποτελεί ο τομέας Ξενοδοχείων & Τουρισμού, σε διαρκή συνεργασία και με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.