Τράπεζες

Καραβίας: Έτοιμη να ανταποκριθεί στις ανάγκες για χρηματοδότηση της οικονομίας η Eurobank

«Η ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές δεν σημαίνει ότι η ελληνική οικονομία δεν θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Φωκίων Καραβίας, μιλώντας στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Τράπεζας.

 

Όπως είπε, δύο από αυτές αφορούν άμεσα ή έμμεσα το τραπεζικό σύστημα: η ανάγκη για σημαντική αύξηση των επενδύσεων και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

 

«Η Τράπεζα μας δηλώνει παρούσα και στις δύο προκλήσεις. Είναι έτοιμη να ανταποκριθεί όχι μόνο στις ανάγκες για τη χρηματοδότηση της οικονομίας που αναλογούν στο σημερινό ρυθμό ανάπτυξης αλλά και να προσφέρει τη χρηματοδότηση που θα οδηγήσει το ΑΕΠ σε αύξηση 3% ή και υψηλότερα», τόνισε ο κ. Καραβίας.

 

Όπως ανέφερε, σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το πρόγραμμα που ανακοίνωσε και εφαρμόζει η τράπεζα οδηγεί σε δείκτη ΝΡΕ 16% στο τέλος του τρέχοντος έτους και μονοψήφιο στα τέλη του 2021.

 

«Καθώς η Ελλάδα επιστρέφει σε σταθερή ανάπτυξη, έχουμε ορίσει ως στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank να είμαστε η τράπεζα επιλογής των καινοτόμων και εξωστρεφών ελληνικών επιχειρήσεων, μεγάλων, μεσαίων και μικρών», σημείωσε μεταξύ άλλων.  «Συγχρόνως», τόνισε ο Φωκίων Καραβίας, «ενισχύσαμε και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την παρουσία μας στις ναυτιλιακές χρηματοδοτήσεις, ενώ ειδική στρατηγική προτεραιότητα για την Τράπεζα αποτελεί ο τομέας Ξενοδοχείων & Τουρισμού, σε διαρκή συνεργασία και με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή