Αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και 120 δόσεις στο τραπέζι του υπουργικού

Στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο

 

Μια ημέρα μετά το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο κατατέθηκε χθες και το οποίο φέρνει «μαχαίρι» στους μετακλητούς υπαλλήλους των υπουργών, αλλάζει το μοντέλο διακυβέρνησης του κράτους και προωθεί την αποκομματικοποίησή του εισάγοντας το θεσμό του μόνιμου γγ κάθε υπουργείου, η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή το νομοσχέδιο που ουσιαστικά αλλάζει το μείγμα της φορολογικής πολιτικής υπέρ της μεσαίας τάξης. Το εν λόγω νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα, αφού θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα στις 4 το απόγευμα για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την ερχόμενη Τρίτη.

 

Το μίνι φορολογικό που φέρνει σε πρώτη φάση στη Βουλή η κυβέρνηση (θα ακολουθήσει δεύτερο το Σεπτέμβριο), περιλαμβάνει την εξαγγελία έκπληξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις για μεσοσταθμική μείωση 22% στο φετινό ΕΝΦΙΑ από φέτος. Για αυτό και το εν λόγω νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα και θα έχει ψηφιστεί μέχρι την Τρίτη, έτσι ώστε να ενσωματωθούν οι μειώσεις στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

 

Η δεύτερη κρίσιμη αλλαγή που θα περιλαμβάνει το σημερινό νομοσχέδιο είναι οι αλλαγές στις 120 δόσεις, τόσο για τα φυσικά όσο και τα νομικά πρόσωπα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να καταργηθούν όλα τα εισοδηματικά κριτήρια και να μειωθούν οι δόσεις για να μπορέσουν να ενταχθούν όσοι περισσότεροι μπορούν στη ρύθμιση αυτή που άπαντες έχουν ξεκαθαρίσει ρητά, ότι θα είναι και η τελευταία.


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.