Κίνα: Κατηγορεί τη FedEx ότι παρακράτησε δέματα της Huawei

Η Κίνα κατηγορεί την αμερικανική εταιρεία μεταφορών FedEx ότι «παρακράτησε» περισσότερα από 100 δέματα που σχετίζονταν με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei, ανακοίνωσαν σήμερα τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

 

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει μέτρα εναντίον της Huawei στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και με στόχο να πληγούν οι δραστηριότητες του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών στο αμερικανικό έδαφος και διεθνώς.

 

Στα τέλη Μαΐου η FedEx ζήτησε συγγνώμη για την παρακράτηση «κατά λάθος» ενός «μικρού αριθμού» δεμάτων της Huawei, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι κανένας τρίτος δεν είχε παρέμβει.

 

Μετά το συμβάν αυτό η Huawei είχε ανακοινώσει ότι θα αναθεωρήσει τη συνεργασία της με τη FedEx.

 

Όμως οι κινεζικές αρχές, έπειτα από έρευνα που ξεκίνησαν τον Ιούνιο, κατηγόρησαν τη FedEx ότι «παρακράτησε» συνολικά «περισσότερα από 100 δέματα» που συνδέονται με τη Huawei, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

 

«Οι έρευνες επέτρεψαν επίσης να αποκαλυφθούν και άλλες ενδείξεις παραβίασης των νόμων και των κανονισμών» από την αμερικανική εταιρεία μεταφορών.

 

Τον Ιούνιο ένα άλλο δέμα της Huawei με προορισμό τις ΗΠΑ δεν παραδόθηκε, ένα συμβάν που είχε χαρακτηριστεί από τη FedEx «επιχειρησιακό λάθος». Ωστόσο οι Κινέζοι ερευνητές εκτιμούν ότι η εξήγηση αυτή «δεν συνάδει με τα γεγονότα», υπογράμμισε το Xinhua.

 

Η Ουάσινγκτον περιέλαβε τον Μάιο τη Huawei στη μαύρη λίστα της, μια απόφαση που απαγορεύει στην εταιρεία κατασκευής smartphones να εκμεταλλεύεται τις αμερικανικές τεχνολογίες τις οποίες έχει ανάγκη για τα προϊόντα της. Ωστόσο δόθηκε παράταση 90 ημερών στην εφαρμογή της απόφασης.

 

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το Πεκίνο απάντησε ανακοινώνοντας τη δική του μαύρη λίστα με τις ξένες «μη αξιόπιστες» εταιρείες, η οποία ενδέχεται να θέσει στο στόχαστρό της αμερικανικές εταιρείες που κατηγορούνται ότι εμπόδισαν τις παραδόσεις προς τη Huawei.


protoselida

World Business

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή ρευστότητας

Κεντρική τράπεζα Σ. Αραβίας: Σε ετοιμότητα για παροχή…

Έτοιμη να παρέχει ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, σε περίπτωση που χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσει την...

Media

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego η τηλεοπτική άδεια

Στην Alter Ego πηγαίνει η νέα τηλεοπτική άδεια ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας μετά από απόφαση...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.