Γεραπετρίτης: Καταπολεμούμε ·γραφειοκρατία και διαφθορά

Τι είπε ο υπουργός Επικρατείας για το νομοσχέδιο του επιτελικού κράτους

 

Στις αλλαγές στην κεντρική διοίκηση που προβλέπει το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή αναφέρεται ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής.

 

Σημειώνει ότι η πιο βασική καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι μεταφέρεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ύλης από την πολιτική κυβέρνηση στην υπηρεσιακή Διοίκηση. "Όλες οι ατομικές πράξεις θα μεταφερθούν στη Διοίκηση. Δεν θα χρειάζεται, πλέον, να φτάσουμε στο επίπεδο του υπουργού για να πάρουμε μια απλή άδεια. Και αυτό καταπολεμά και γραφειοκρατία, και διαφθορά", αναφέρει ο κ. Γεραπετρίτης.

 

Σημειώνει ακόμα ότι στο νομοσχέδιο δημιουργούνται "λειτουργικές και απλές δομές" και προσθέτει: "καταργούμε τα μεγάλα κομμάτια γραφειοκρατίας, κάνουμε συγχωνεύεις δομών και υπάγουμε άλλες δομές σε μια ενιαία εποπτεία, έτσι ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει. Και μάλιστα στη βάση ενός κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος που θα συντονίζει.

 

Φροντίζουμε έτσι ώστε και οργανικά, και λειτουργικά να μπορέσει το σύστημα να λειτουργήσει" . Τονίζει την ανάγκη "να εγκαταλείψουμε τη λογική ότι ορισμένα πράγματα δεν γίνονται στην Ελλάδα" και συμπληρώνει λέγοντας ότι "δεν γίνεται να έχει η Εσθονία ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα και να μην έχουμε εμείς. Άρα, από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός του Κράτους Και θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα".

 

Σχετικά με την υπό σύσταση Εθνική Αρχή Διαφάνειας, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει ότι το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι αποπολιτικοποιείται, ενώ όλοι οι μηχανισμοί της θα βρίσκονται σε μια ενιαία δομή, έτσι ώστε "και οικονομία κλίμακος να υπάρχει, και να μην υπάρχουν συναρμοδιότητες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.