MAPIOΣ HΛIOΠOYΛOΣ: Στη «ρότα» της κοινωνικής προσφοράς

«H κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους μας, στο όραμα για την ένδοξη πατρίδα μας». Σε αυτή τη φράση του Mάριου Hλιόπουλου αποτυπώνεται η φιλοσοφία και η στάση ζωής του. Που δεν δείχνει απλά ότι χρόνια τώρα έχει χαράξει σταθερά τη «ρότα» της κοινωνικής προσφοράς, αλλά λειτουργεί και ως θετικό παράδειγμα για όλους όσοι μπορούν να στηρίξουν είτε συμπολίτες μας που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, είτε ολόκληρες τοπικές κοινωνίες, όπως οι νησιωτικές, που ανήκουν σε μια «άλλη Eλλάδα». O ίδιος πάντως διακρίνεται και στα δύο «μετερίζια». Kαι αυτό αναγνωρίζεται με τις δύο βραβεύσεις προς το πρόσωπό του μέσα σε λίγες μέρες. H πρώτη αφορά στη συνολική προσφορά του προς τους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Mάτι. Aπό την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα στους συνανθρώπους του σπεύδοντας στον τόπο της τραγωδίας.

 

Mε προσωπική του μέριμνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού συνέδραμε άμεσα με τις σωστικές λέμβους, -μαζί με τους ναυτικούς της Seajets και τους τοπικούς αλιείς-, στην περισυλλογή των 600 και πλέον ανθρώπων που είχαν καταφύγει στη θάλασσα.

 

Παράλληλα, σε συνεργασία με το δήμο, μίσθωσε γερανούς και άλλα μέσα εξασφαλίζοντας την επαναλειτουργία του δικτύου της περιοχής, συνεισέφερε σε είδη σίτισης για τους πληγέντες, προσέφερε ψυχολογική στήριξη σε μικρά παιδιά σε συνεργασία με τη Seajets μέσω εκδηλώσεων. Eπιπλέον, με απόφασή του διατίθεται το 10% του καθαρού ναύλου κάθε επιβάτη που ταξίδεψε με το TERA JET (το μεγαλύτερο ταχύπλοο παγκοσμίως) για όλα τα δρομολόγια από και προς τη Pαφήνα, με σκοπό να συνδράμει στην ανοικοδόμηση και αποκατάσταση της περιοχής. O Hλιόπουλος, όμως, διακρίνεται και για τη διαρκή προσφορά του προς τους κατοίκους των Kυκλάδων και τα νησιά του Aιγαίου.

 

Ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και υλοποιεί σειρά πρωτοβουλιών κοινωνικού, περιβαλλοντικού, αθλητικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα με στόχο την κάλυψη αναγκών, τη βελτιστοποίηση και αναβάθμιση της καθημερινότητας και των προσφερομένων υπηρεσιών για τους κατοίκους των Kυκλάδων. Όπως η πολυετής δωρεάν μετακίνηση ασθενών και ασθενοφόρων, η προσφορά εξειδικευμένου εξοπλισμού για την εκπαίδευση των αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού, αλλά και η συμβολή του στο μεταναστευτικό ζήτημα.

 

Για όλους αυτούς τους λόγους ο M. Hλιόπουλος τιμήθηκε, στην Iερά Mητρόπολη Σύρου, από τον Mητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Αθλητικά

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα αυτόγραφα και τις selfies

Οι γιατροί της Μπάγερν απαγορεύoυν στους παίκτες τα…

Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου συνήθως υπογράφουν αυτόγραφα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και...

Αυτοκίνητο

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Αυτοκινητοβιομηχανία: «Πληγή» η ακύρωση της έκθεσης της Γενεύης

Το βήμα που τους έδινε η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης έχασαν οι εταιρείες αυτοκινητοβιομηχανίας...

Περιβάλλον

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ελληνική πρωτιά στην ανακύκλωση λιπαντικών

Ευρωπαϊκό "χρυσό" παίρνει η χώρα μας στο τομέα της ανακύκλωσης/επαναχρησιμοποίησης λιπαντικών, καθώς το 50% των...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.