Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα της ευρωζώνης

Στοιχεία για το μήνα Ιούλιο

 

Συνεχίστηκε τον Ιούλιο η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη, με τη βιομηχανία, τον τομέα των υπηρεσιών, το λιανεμπόριο και τον κατασκευαστικό κλάδο να εμφανίζουν λιγότερη αισιοδοξία, ενώ μειωμένες ήταν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος της ευρωζώνης διαμορφώθηκε στις 102,7 μονάδες τον Ιούλιο, από 103,3 τον προηγούμενο μήνα και 105,2 τον Μάιο, έναντι υποχώρησης του δείκτη στις 102,6 μονάδες που προέβλεπαν οι αναλυτές.

 

Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Ιούλιο αποδίδεται στην πιο περιορισμένη αισιοδοξία στον τομέα της βιομηχανίας, όπου ο δείκτης μειώθηκε στο -7,4 από -5,6, στον τομέα των υπηρεσιών (10,6 από 11), στο λιανικό εμπόριο (-0,7 από 0,1) και στον κατασκευαστικό τομέα (5,0 από 7,6).

 

Από την άλλη πλευρά, το καταναλωτικό κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς, με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στο -6,6 από -7,2.

 

Εξάλλου, σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η Κομισιόν ανέφερε πως ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος μειώθηκε στο -0,12 τον Ιούλιο από 0,17 τον Ιούνιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2013 και πολύ χαμηλότερα από το 0,08 που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.

 


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.