Πολωνία: 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού στο Zgorzelec

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «22ο Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού» που έλαβε χώρα στα μέσα Ιουλίου στην πόλη Zgorzelec της Πολωνίας στο πλαίσιο του εορτασμού των «100 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας- Πολωνίας».

Η εκδήλωση με χορηγό τον ΕΟΤ και την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Πολωνίας γνώρισε μεγάλη επιτυχία, γεγονός που πιστοποιήθηκε από τη μαζική προσέλευση των Πολωνών κατοίκων όλων των ηλικιών (περισσότεροι από 6000), όσο και από την ιδιαίτερα θερμή και χαρούμενη ατμόσφαιρα που επικρατούσε καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ

Κατά τις δύο ημέρες του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας στο περίπτερο του ΕΟΤ, που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο του αμφιθέατρου. Η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Πολωνίας φρόντισε για την προβολή των διαφημιστικών βίντεο του ΕΟΤ στην κεντρική οθόνη της εκδήλωσης καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ και τα οποία το πολωνικό ακροατήριο τα υποδέχθηκε με ένα αυθόρμητο και ζεστό χειροκρότημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί Πολωνοί τραγουδιστές αλλά και σημαντικοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα όπως η κ. Καλλιόπη Βέττα, ο κ. Γιώργος Παπαϊσιδώρου, ο κ. Δημήτρης Μπάσης με το συγκρότημα του, τους οποίους συνόδευε με το μπουζούκι του ο κ. Γιάννης Σινάνης. Οι χορευτές του Λαογραφικού Ομίλου “Ερωτόκριτος” ξεσήκωσαν το πολωνικό κοινό και το μάγεψαν με την απεριόριστη ομορφιά των κρητικών χορών. Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ, ο γνωστός Έλληνας σεφ στη Πολωνία, κ. Θεόφιλος Βαφίδης παρουσίασε ένα γαστρονομικό show αφιερωμένο στην ελληνική κουζίνα.

Σε ομιλία της, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Πολωνίας κα Νικολέττα Νικολοπούλου υπογράμμισε τους ιδιαίτερα στενούς και φιλικούς δεσμούς, που συνδέουν τους δύο λαούς και συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και της ελληνικής κοινότητας της πόλης, για την πρωτοβουλία τους και την συμβολή τους στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Το Φεστιβάλ συνοδεύτηκε και από άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην ελληνική κοινότητα της πόλης και στην επέτειο τον 100 χρόνων από την σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας:

Σημειώνεται ότι η πόλη Zgorzelec στην νοτιοδυτική Πολωνία αποτελεί το σημαντικότερο κέντρο του απόδημου Ελληνισμού της χώρας από τον Α’ Παγκόσμίο πόλεμο όταν βρέθηκαν εδώ περίπου 7 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες. Η ελληνική κοινότητα της πόλης μέχρι και σήμερα παραμένει ιδιαίτερα ζωντανή και δραστήρια – πράγμα που βρίσκει την έκφραση της και στο «Διεθνές Φεστιβάλ Ελληνικού Τραγουδιού», που διοργανώνεται εδώ κάθε χρόνο.

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.