Οικονομία

Moody’s: «Άλμα ανάπτυξης» για Ελλάδα και Κύπρο»

Μεταξύ των πρωτοπόρων χωρών στη δυνητική ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση την επόμενη δεκαετία τοποθετείται η χώρα

 

Ως τις χώρες με τη μεγαλύτερη δυνητική ανάπτυξη την επόμενη δεκαετία στην Ευρωπαϊκή Ένωση χαρακτηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody’s.

 

Στην έκθεσή του ο Moody’s υπογραμμίζει πως η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη είναι «χαμηλή και αβέβαιη», σημειώνοντας ότι τα κράτη – μέλη θα είναι πιο ευάλωτα σε ένα «γεγονός-σοκ».

 

«Αν και ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαφέρει σημαντικά μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η ευρύτερη τάση μεταξύ των μελών είναι η επιβράδυνση της ανάπτυξης ή η παραμονή της σε υποτονικά επίπεδα τη δεκαετία του 2020» σημειώνει ο συντάκτης της έκθεσης, Πίτερ Μπράιμαν, προσθέτοντας ότι «οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης επιβαρύνουν το outlook για την οικονομική ισχύ και κάνουν πιο δύσκολο για τα κράτη να έχουν και να αποπληρώσουν υψηλό δημόσιο και ιδιωτικό χρέος».

 

Παράλληλα, σημειώνει πως η Ελλάδα ενδέχεται να παραμείνει η χώρα με την πιο αργή ανάπτυξη, ενώ στην έκθεση τονίζεται πως η Μάλτα και η Ιρλανδία αναμένεται να γνωρίσουν τη μεγαλύτερη πτώση, αν και οι δύο εκτιμάται ότι θα παραμείνουν μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων οικονομιών της ΕΕ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή