ΕΣΗΕΑ: “Σε αγωνιστική εγρήγορση” για Έθνος

Σε “αγωνιστική εγρήγορση” δηλώνει η ΕΣΗΕΑ τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των δημοσιογράφων του καθημερινού φύλλου του Έθνους, η έκδοση του οποίου ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται την Δευτέρα.

 

Σε χθεσινή του ανακοίνωση το Δ.Σ. της  ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι βρίσκεται με κάθε τρόπο στο πλευρό των εργαζομένων της εφημερίδας, είτε οδηγηθούν στην εθελουσία έξοδο είτε εξακολουθήσουν να εργάζονται στον Όμιλο.

 

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη συνάντηση με τον Εκδότη - Διευθυντή της εφημερίδας, κ. Τραϊανό Χατζηδημητρίου, στα γραφεία της Ένωσης. Στη συνάντηση η Πρόεδρος, κυρία Μαρία Αντωνιάδου, η Β' Αντιπρόεδρος κυρία Αγγελική Γυπάκη και τα μέλη κ. Γιάννης Αγγέλης και Γιώργος Βότσκαρης, προέταξαν τη διεκδίκηση για διατήρηση των θέσεων εργασίας με απασχόληση των δημοσιογράφων στην κυριακάτικη έκδοση, στην ηλεκτρονική έκδοση και στα υπόλοιπα Μέσα του Ομίλου.

 

Ο κ. Χατζηδημητρίου ενημέρωσε για τις προτάσεις εθελουσίας εξόδου, τις οποίες έχει ξεκινήσει από χθες να υποβάλει σε εργαζομένους η εργοδοσία. Η ΕΣΗΕΑ θα στηρίξει με κάθε τρόπο τους συναδέλφους, που επιθυμούν να αποδεχθούν την πρόταση για εθελουσία, προκειμένου να βελτιωθούν κατά το δυνατόν οι όροι, σε συνεννόηση και με τον ΕΔΟΕΑΠ. Οι δικηγόροι της Ένωσης βρίσκονται στη διάθεσή τους για κάθε νομική συνδρομή.

 

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι “παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και προειδοποιεί ότι το ενδεχόμενο, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, να προστεθούν και άλλοι συνάδελφοί μας στη στρατιά των ανέργων της τελευταίας δεκαετίας, θα βρει αντιμέτωπο όλο τον κλάδο”.

 

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της να αντιμετωπίσουν με συλλογικό τρόπο τις εξελίξεις και τους τρόπους δράσης τους, μετέχοντας μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη συνδικαλιστικού εκπροσώπου στο Μικτό Συμβούλιο της Ένωσης, οι οποίες επαναπροκηρύσσονται άμεσα. Δηλώνει “στο πλευρό τους με συνελεύσεις” και καλεί “σε εγρήγορση το σύνολο του κλάδου ενόψει τυχόν νέων αναταράξεων στο χώρο των ΜΜΕ το επόμενο διάστημα”.

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.