Πλακιωτάκης: Σε εξέλιξη εξοπλιστικό πρόγραμμα 200 εκατ. για το λιμενικό Προτεινόμενο

Την πρώτη του επίσκεψη στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έκανε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  Ιωάννης Πλακιωτάκης, από όπου εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα στελέχη του λιμενικού σώματος.

 

«Θέλουμε οι επιβάτες να φθάσουν με άνεση και ασφάλεια στον προορισμό τους», είπε ο κ. Πλακιωτάκης. «Στόχος μας για το λιμάνι, η προώθηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Είναι από τις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. Όλα θα γίνουν με βάση τον νόμο, το θεσμικό πλαίσιο, με σεβασμό στο περιβάλλον».

 

Για τους λιμενικούς στα νησιά τόνισε: «αναγνωρίζουμε την τεράστια προσφορά του λιμενικού σώματος στη διαφύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Να μη χαθεί ούτε μια μέρα ούτε ένα ευρώ από το να εξελίξουμε εξοπλιστικό πρόγραμμα για το λιμενικό σώμα».

 

«Άμεσος στόχος μας είναι η συνεχής αναβάθμιση με μέσα, με εξοπλισμό και με νέα συστήματα, ήδη έχουμε δρομολογήσει ένα νέο πρόγραμμα ύψους 200 εκατ. ευρώ, πολύ σύντομα για τη νέα προγραμματική περίοδο θα καταθέσουμε νέο πρόγραμμα επίσης ύψους 200 εκατ. ευρώ», ανέφερε.

 

Όσον αφορά στην κίνηση στο λιμάνι εξήγησε ότι οφείλεται στα έργα που γίνονται σημειώνοντας ότι όταν ολοκληρωθούν οι συγκεκριμένες υποδομές η πρόσβαση προς το λιμάνι θα γίνει πιο εύκολη.

 

Εξάλλου, όπως ανέφερε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, παρουσιάζοντας τους στόχους και τις πρώτες κινήσεις του υπουργείου, «προτεραιότητα θα δώσουμε στα εν εξελίξει αναπτυξιακά σχέδια που υπάρχουν στα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι φιλική χώρα προς τις επενδύσεις, με βάση το εθνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, σεβόμενοι τους νόμους του κράτους».


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.