Εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης

Με τη σύλληψη τριών Eλλήνων υπηκόων, κατοίκων Φλώρινας, ολοκληρώθηκε η εξάρθρωση διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στην Ελλάδα, στη Π.Γ.Δ.Μ. και στη Σερβία, η οποία επιχείρησε να μεταφέρει, μέσω του λιμένα Θεσσαλονίκης, κοκαΐνη βάρους 123 κιλών με εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από την Βολιβία και με αρχικό προορισμό τα Σκόπια.

 

Ειδικότερα, περί τα μέσα Μαΐου 2011, το Σ.Δ.Ο.Ε έλαβε την πληροφορία ότι ένα εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από τη Βολιβία και με πιθανό προορισμό τη Π.Γ.Δ.Μ. περιείχε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης.

 

Στις 19-6-2011 εντοπίσθηκε το ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο το οποίο αφίχθηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με φορτίο γεωργικών μηχανημάτων.

 

Μετά από συντονισμένες ενέργειες υπαλλήλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών της Θεσσαλονίκης καθώς και υπαλλήλων του αντίστοιχου Τμήματος του Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και του Β' Τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκε στο εσωτερικό μέρος δύο (2) στροφάλων των προαναφερθέντων μηχανημάτων ποσότητα κοκαΐνης βάρους 123 κιλών περίπου.

 

Από την συνεργασία με αλλοδαπές Διωκτικές Αρχές, καθώς και από άλλες αξιοποιήσιμες πληροφορίες, προέκυψε η εμπλοκή δύο Ελλήνων υπηκόων, κατοίκων Φλώρινας, ο ένας εκ των οποίων είναι διευθυντής καταστήματος τράπεζας στην Φλώρινα και ο άλλος τελωνειακός υπάλληλος σε συνοριακό Τελωνείο. Οι προαναφερθέντες είχαν αναλάβει να διερευνήσουν, για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης, τον τρόπο μεταφοράς του εμπορευματοκιβωτίου από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη Π.Γ.Δ.Μ. και στη συνέχεια στη Σερβία, καθώς και το κατά πόσο αυτό ήταν επιτηρούμενο από τις Διωκτικές Αρχές .

 

Μετά από ανταλλαγή πληροφοριών με τις Διωκτικές Αρχές της Σερβίας και της Π.Γ.Δ.Μ. συνελήφθησαν τις προηγούμενες μέρες πέντε (5) μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στη Σερβία και τέσσερα (4) μέλη στη Π.Γ.Δ.Μ.

 

Τις πρωινές ώρες της 29-7-2011, από υπαλλήλους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε Π.Δ. Αττικής, αστυνομικούς της Υποδ/νσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, λιμενικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας, με την συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλωρίνης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι προαναφερθέντες Έλληνες υπήκοοι.


protoselida

World Business

“Gear down”  για τον  πληθωρισμό

“Gear down” για τον πληθωρισμό

«Καμπανάκια« χτυπούν στην οικονομία της Ευρωζώνης, συνεχώς. Το τελευταίο, το ρεκόρ τριετίας που «χτύπησε» ο...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.