Ρίχνει τους πατριωτικούς τόνους για το Brexit ο Τζόνσον

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μπόρις Τζόνσον. Διαφορετικό ύφος πλέον όσον αφορά το Brexit, χαμηλώνοντας τους τόνους.

 

Αυτή την εβδομάδα συνέβησαν πολλά, όχι και τόσο ευχάριστα για την νέα κυβέρνηση: η στερλίνα καταβαραθρώθηκε, η προειδοποίηση του επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας και των επιχειρήσεων για επερχόμενη ύφεση, η απώλεια μιας εκλογικής έδρας στις επαναληπτικές εκλογές στο Μπρέκον της Νότιας Ουαλίας που συρρίκνωσε την κυβερνητική πλειοψηφία σε έναν μόνο βουλευτή, οι απειλές για την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Εξελίξεις που φαίνεται εν μέρει να έχουν προσγειώσει τον υπεραιδιόδοξο Μπόρις Τζόνσον υπενθυμίζοντας του πως η κατάσταση είναι πολυπλοκότερη απ´ότι την φαντάζονταν και την παρουσίαζε.

 

Μηνύματα που φαίνεται να επηρέασαν και τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη περιοδεία του στις αυτόνομες επαρχίες Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία. Είπε πως θα κάνει ακόμη και ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα με τα πόδια προκειμένου να πετύχει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά πως κεντρική θέση της κυβέρνησης είναι το σκληρό Brexit.

 

Η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα

 

Όπως πάντα, η πραγματικότητα έχει την κακιά συνήθεια να παρεμβάλλεται στον εσωτερικό διάλογο του Συντηρητικού Κόμματος για την Ευρώπη. Οι πρώτες σκληρές δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον δεν έτυχαν ανάλογης βαρύτητας απάντησης από τις Βρυξέλλες. Από νύξεις πηγών μέσα στις Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκάλεσαν κάποια νευρικότητα, μεγαλύτερη δε στο Δουβλίνο, ωστόσο σε αυτή την χρονική στιγμή είναι πολύ δύσκολο για τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Λίο Βαράτκαρ, να υποχωρήσει στο θέμα του backstop, της ασφάλειας των ανοιχτών συνόρων στο νησί της Ιρλανδίας που εξάλλου ήταν δικός του όρος από τη αρχή των διαπραγματεύσεων.

 

Στο σημείο που έχει οδηγηθεί η κατάσταση δεν διαφαίνεται, προς το παρόν, καμιά εξέλιξη που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του Brexit.


protoselida

Media

Αύξηση κερδών για Lenovo

Αύξηση κερδών για Lenovo

Η Lenovo ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το γ΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκαν 11% σε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

“Rental Company of the Year” η Avis

“Rental Company of the Year” η Avis

Τη διάκριση της κορυφαίας εταιρίας ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ελλάδα ("Rental Company of the Year") για...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.