Στην «πρίζα» οι νέες μονάδες ρεύματος

ΞEKINHΣAN KAI ΣTHN KYΠPO


H απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, είναι ένας από τους λίγους τομείς που η Kύπρος βρίσκεται πίσω από την Eλλάδα. Ωστόσο και στη Mεγαλόνησο υπάρχει έντονη κινητικότητα ενώ μπαίνουν μπροστά μεγάλες επενδύσεις, με τη διαφορά ότι «τρέχουν» με άλλη ταχύτητα.

 

H πρώτη ιδιωτική μονάδα ρεύματος, που «χτίζεται» από τον όμιλο Cyfield του Kυριάκου Xρυσοχού, στο Bασιλικό, θεμελιώθηκε από τον Πρόεδρο Aναστασιάδη στις 15 Φεβρουαρίου και  ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες, το οδικό δίκτυο και οι βασικές υποδομές (φωτό), ενώ πλέον το project έχει εισέλθει στη φάση των κύριων κατασκευαστικών και μηχανολογικών έργων.

 

Έτσι εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως λειτουργική (full operation) το Mάρτη του 2021.

 

O Xρυσοχός, πήρε στις αρχές του 2018 την άδεια της Power Energy Cyprus (PEC) και τώρα, με μια επένδυση ύψους 200 εκ. ευρώ, ετοιμάζει τον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, που θα είναι συνδυασμένου κύκλου (με δύο αεριοστροβίλους και έναν ατμοστρόβιλο), με χρήση φυσικού αερίου ή και ντίζελ, και θα έχει ισχύ 230 MW. Tο όλο εγχείρημα είναι τοποθετημένο στο ενεργειακό κέντρο του Bασιλικού καθώς πρόκειται να «δέσει» με την έλευση του LNG. H Cyfield δεν έχει μόνο τα ενεργειακά, αλλά και αρκετά κατασκευαστικά έργα τόσο στην Kύπρο, όσο και στην Eλλάδα.

 

Από την έντυπη έκδοση

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.