Τετ α τετ Πλακιωτάκη με ΣΕΚΕΕ

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη συναντήθηκε η διοίκηση του ΣΕΚΕΕ, όπου ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις του συνδέσμου, την Ανάπτυξη του επιχειρηματικού Οικοσυστήματος γύρω από τις ψηφιακές τεχνολογίες στη Ναυτιλία, την Ενίσχυση της εξωστρέφειας του, τη συμμετοχή στα Ποσειδώνια 2020 και την ευρύτερη Επιχειρηματική δικτύωση των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Επί τάπητος τέθηκαν συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την εκπαίδευση & επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού της ναυτιλίας στα εργαλεία της Ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και η συνεργασία με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα για την πρακτική αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων και την προσέλκυση επενδύσεων.

 

Απο πλευράς ΣΕΚΕΕ συμμετείχαν οι Γιώργος Μαρκατάτος, Αντιπρόεδρος ΔΣ, CEO Regate, Άγγελος Αναγνώστου, Αντιπρόεδρος ΔΣ, Director E-Collaboration Services SoftOne, Σπύρος Καράμπαμπας, Συντονιστής Διεθνών Δράσεων και Ναυτιλίας ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Μιχάλης Κωνσταντινίδης, CEO Metis και Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής ΣΕΚΕΕ.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΚΕΕ, Παντελή Αγγελίδη, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούμε εκ μέρους του ΣΕΚΕΕ τις επισημάνσεις του Υπουργού, σχετικά με τις δυνατότητες που προσφέρουν οι ψηφιακές τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης, οι οποίες αλλάζουν άρδην το ανταγωνιστικό πεδίο της ναυτιλίας, τον τρόπο λειτουργίας των ναυτιλιακών εταιρειών και μεγεθύνουν τα κενά που υπάρχουν στην εκπαίδευση και κατάρτιση των στελεχών και του προσωπικού της ελληνικής ναυτιλίας.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση ο ΣΕΚΕΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάδειξη και ανάπτυξη του οικοσυστήματος της τεχνολογικής καινοτομίας στη ναυτιλίας, τη διεθνή παρουσία των καινοτομικών επιχειρήσεων και την επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών και εργαλείων.

 

Η ομάδα Ψηφιακών Τεχνολογιών Ναυτιλίας – Marine 4.0 του ΣΕΚΕΕ, σήμερα αποτελείται από 25 καινοτομικές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν σχετικά προϊόντα και υπηρεσίες και ορισμένες ήδη διακρίνονται διεθνώς. Η Ελληνική ναυτιλία με την διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογίας μπορεί να αποτελέσει αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας ναυτιλίας και να αποτελέσει παράδειγμα για την ελληνική οικονομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της».


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό δίνει το Ρέθυμνο

Στον εναλλακτικό τουρισμό, με ιδιαίτερη έμφαση στον γαμήλιο τουρισμό, στοχεύει το Ρέθυμνο, ενώ έχει αναπτύξει...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.