ΕΚΤ: Αδύναμο θα παραμείνει το εμπόριο παγκοσμίως

Εκτιμήσεις για τα επόμενα τρίμηνα

 

Ασθενέστερο απ’ ότι η συνολική οικονομική δραστηριότητα παγκοσμίως αναμένεται να παραμείνει το εμπόριο, το οποίο σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναμένεται να ανακάμψει σταδιακά στα επόμενα τρίμηνα.

 

Το χαμηλό διεθνές εμπόριο υπήρξε το μεγαλύτερο εμπόδιο για την παγκόσμια ανάπτυξη, για το μεγαλύτερο μέρος του προηγουμένου έτους, καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας έπληξε την εμπιστοσύνη και συγκράτησε τις επενδύσεις, ιδιαίτερα στην μεταποίηση.

 

"Παρά τις ενδείξεις ανάκαμψης, το παγκόσμιο εμπόριο πιθανότατα θα παραμείνει περισσότερο υποτονικό από ό,τι η δραστηριότητα στα επόμενα τρίμηνα", αναφέρει η ΕΚΤ.

 

Επισημαίνει ακόμη ότι παραμένει η απειλή μιας περαιτέρω κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων.

 

Η συνολική οικονομική δραστηριότητα ίσως να μην είναι τόσο χαμηλή ωστόσο, τονίζει η ΕΚΤ, υποστηρίζοντας ότι η μεταποίηση είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε σχέση με το εμπόριο, επομένως οποιαδήποτε επιβράδυνση στην βιομηχανική ζήτηση θα έχει επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο.

 

Στο οικονομικό δελτίο αναφέρεται ότι οι εισαγωγές μεταποιητικών αγαθών αντιστοιχούν σε περισσότερο από το 50% των συνολικών ακαθάριστων εισαγωγών παγκοσμίως, αλλά μόλις στο 20% της παγκόσμιας προστιθέμενης αξίας.

 

Ως εκ τούτου, προσθέτει η ΕΚΤ, μια επιβράδυνση στην μεταποιητική παραγωγή οδηγεί σε μια πιο έντονη μείωση του παγκόσμιου εμπορίου από ό,τι στο παγκόσμιο ΑΕΠ.


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.