Χήτας: Η Ελληνική Λύση δεν θέλει αυτοκράτορες

Για υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων και εξουσιών στον πρωθυπουργό, έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας ο οποίος χαρακτήρισε ανεπαρκείς τις βελτιώσεις που επέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. «Περισσότερο υποτελικό παρά επιτελικό μοιάζει το κράτος που πάτε να φτιάξετε», είπε ο βουλευτής, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα και κατήγγειλε ότι «οι εξουσίες πηγάζουν και ασκούνται από τον αυτοκράτορα πρωθυπουργό».

Ο κ. Χήτας αναφέρθηκε και στην επιτροπή για τα 200 χρόνια από το 1821 και αναρωτήθηκε «ποια σχέση μπορεί να έχει η κ. Αγγελοπούλου με το θέμα».

«Επιτελικό κράτος με Αγγελοπούλου, με Μαυρωτά και Παναγιωταρέα, πιο πολύ υποτελικό μοιάζει παρά επιτελικό», είπε ο κ. Χήτας και τόνισε ότι η Ελληνική Λύση δεν μπορεί να συμφωνήσει με την έννοια που δίνει στο επιτελικό κράτος η κυβέρνηση.

 

«Δεν είναι ευέλικτο το σχήμα»

 

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στη δομή της προεδρίας της κυβέρνησης για να υπογραμμίσει ότι δεν έχει σχέση με ένα σύγχρονο μοντέλο διοίκησης ούτε με το ευέλικτο σχήμα για το οποίο προεκλογικά μιλούσε η ΝΔ. «Εμείς δεν θέλουμε αυτοκράτορες, δεν θέλουμε σουλτάνους, θέλουμε η φωνή των πολιτών να είναι δυνατή», είπε ο βουλευτής.

 

Ο Κωνσταντίνος Χήτας επανέφερε το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών προκαλώντας τους βουλευτές της ΝΔ να προσυπογράψουν αίτημα να κληθεί ο Νίκος Κοτζιάς για διευκρινίσεις.

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.