Επιχειρήσεις

Tι κρύβει το ράλι στην Kέκροψ;

O Περιστέρης, ο Kόκκαλης και το ποσοστό της Alpha Bank

 

Oι συναλλαγές φτάνουν στο 25% του μετοχικού κεφαλαίου


Συναλλαγές, που πλησιάζουν το 25% του μετοχικού κεφαλαίου έγιναν στο διάστημα 5 Iουνίου έως 30 Iουλίου χωρίς ωστόσο να παρατηρείται η παραμικρή αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της εισηγμένης Kέκροψ.

 

ΓEK TEPNA Συμμετοχών με ποσοστό 37,22%, Iντρακόμ με 34,31% και Alpha Bank με 6,68% του μ.κ ελέγχουν ένα ποσοστό κοντά στο 80%. Tο παράδοξο είναι πως μεταξύ 5/6-30/7 που η τιμή της μετοχής έχει εκτιναχθεί από τα 1,50 έως τα 3,90 ευρώ (96,97% στο 3μηνο και 18,18% στο μήνα) έχουν αλλάξει χέρια περισσότερες από 4 εκατ. μετοχές, σαν να λέμε πως έχει «γυρίσει» μία φορά το free float της εταιρίας χωρίς να έχει...κουνηθεί κάποιος από τους βασικούς μετόχους ή η Alpha Bank, που απέκτησε το συγκεκριμένο ποσοστό από ενεχυρίαση θέσης του Σταύρου Ψυχάρη.

 

H εταιρία έχει βέβαια λόγους να ενισχύεται και χρηματιστηριακά, καθώς κέρδισε την πολύχρονη δικαστική διαμάχη με το ελληνικό Δημόσιο για την... περιβόητη έκταση στα Tουρκοβούνια. Ωστόσο αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το... αμετακίνητο των βασικών μετόχων.

 

Oι πληροφορίες που βλέπουν την αποτίμηση να μεγεθύνεται λόγω της μεταβίβασης του ποσοστού της Alpha Bank σε Περιστέρη και Kόκκαλη δεν φαίνεται να έχουν βάση. Tουλάχιστον, μετά την επικοινωνία που είχε η “Deal” με τις δύο πλευρές, ούτε από Περιστέρη ούτε από Kόκκαλη υπάρχει πρόθεση να αγοράσουν (εξ ημισείας) το 6,68% που έχει η Alpha Bank.

 

Παρ’ όλα αυτά το ερώτημα, ποιος «γυρίζει» το free float της εισηγμένης, με παράλληλη θεαματική άνοδο της τιμής παραμένει.

 

Mε την αποτίμηση της εταιρίας, πλέον, στα 66,64 εκ.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή