Απαντήσεις από την Βασιλική Θάνου: Δεν είμαστε κομματικά πρόσωπα

Ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει ασυμβίβαστο στις ανεξάρτητες αρχές

 

"Δεν είναι νομικά και λογικά σωστό να υποστηρίζει κάποιος ότι επειδή κάποιος πρόσφερε ως επιστήμονας σε κάποιο κυβερνητικό στέλεχος δείχνει την ταμπέλα του κομματικού προσώπου", υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην νομική σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, στην ακρόαση των φορέων του πολυνομοσχεδίου στην Βουλή.

 

Η κ. Θάνου τόνισε ότι, με την διάταξη η οποία θεσπίζει ασυμβίβαστο για την κατάληψη θέσης σε ανεξάρτητες αρχές προσώπων που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά πρόσωπα ή κόμματα προκαλείται πολύ μεγάλη καθυστέρηση στις υποθέσεις και το έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού. "Θα υπάρξει καθυστέρηση αν αλλάξει η ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού, έτσι πλήττεται η αρχή της αποτελεσματικότητας, άρα και το δημόσιο συμφέρον", ανέφερε η κ. Θάνου μιλώντας στην Βουλή.

 

Εξέφρασε την "ιδιαίτερη ενόχληση όλων των μελών μας", όπως είπε για την Επιτροπή Ανταγωνισμού και υπογράμμισε ότι "διαθέτουμε όλα τα προσόντα για τα καθήκοντά μας. Ουδείς αμφισβήτησε την αντικειμενικότητα και αμεροληψία μας".

 

Τέλος η Βασιλική Θάνου ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη διάταξη.


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.