Πολιτική

Πέτσας: Εμμένουμε στη θέση για αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών

«Εμμένουμε στη θέση για αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν υπάρχει κανένας 'δάχτυλος'» επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχετικά με τα όσα είπε η στα όσα είπε η Βασιλική Θάνου νωρίτερα στη Βουλή, ενώ επεσήμανε ότι οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης έχουν στόχο την αποκομματικοποίηση της διοίκησης επανέλαβε ότι η ίδια έχει ταυτιστεί με τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ήταν σύμβουλός του στο Μέγαρο Μαξίμου. Θύμισε ότι η ΝΔ είχε εκφράσει την ανησυχία της για την τοποθέτησή της.

 

«Εμμένουμε στη θέση για αποκομματικοποίηση των Ανεξάρτητων Αρχών. Δεν υπάρχει κανένας 'δάχτυλος'».

 

Η μείωση του κόστους δανεισμού, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ομολόγων επηρεάζει θετικά την ανάλυση βιωσιμότητας χρέους και αυτό είναι ένα στοιχείο που ενισχύει τα επιχειρήματα της χώρας για μείωση του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα κάτω από το 3,5% τα επόμενα χρόνια, τόνισε ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες.

 

«Σε κάθε περίπτωση, για τον ίδιο σκοπό θα χρησιμοποιήσουμε την μεταρρυθμιστική μας πολιτική, γιατί αυτές φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη», συμπλήρωσε.

 

Ο Στ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο θέμα της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και τις κυρώσεις που ζήτησε η Κομισιόν για την Ελλάδα για τη μη συμμόρφωση. Έκανε λόγο για αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης που ήδη κόστισε 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως είπε ο πρωθυπουργός ζήτησε να κατατεθεί νομοσχέδιο που να συμμορφώνει τη χώρα στο κοινοτικό κεκτημένο.

 

Ανακοίνωσε παράλληλα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά σήμερα τον επενδυτή Ναγκίμπ Σαουίρις.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή