Κερμαέως: Δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια

"Δεν οραματιζόμαστε αστυνομοκρατούμενα πανεπιστήμια. Δεν θέλουμε οι αστυνομικοί να είναι σε ρόλο μπαμπούλα" είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, λέγοντας πως ευχής έργο θα ήταν να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί ποτέ η διάταξη.

 

Όσον αφορά στη Νομική της Πάτρας η υπουργός επεσήμανε πως "η αναδιάταξη του πανεπιστημιακού χάρτη έγινε χωρίς κριτήρια, στο πόδι για συγκεκριμένους λόγους. Συνέχισε λέγοντας πως δεν είχε γίνει κανένα βήμα για την ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής, ενώ τόνισε "δεν είναι θέμα Πάτρας, οπουδήποτε και να είχε αποφασιστεί η ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής η στάση μας θα ήταν η ίδια".

 

Για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί εκπρόσωποι των φορέων και είχαν υπάρξει ενστάσεις για τη μη ίδρυση της νομικής σχολής. "Η νομική σχολή στην Πάτρα δεν θα επηρέαζε τον αριθμό των φοιτητών γιατί αυτός θα έμενε ο ίδιος» σημείωσε ο Αθ. Ζούπας πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας. Συνέχισε επισημαίνοντας πως η ανακατανομή των φοιτητών θα είχε καλύτερα αποτελέσματα γιατί θα βελτιωνόταν η αναλογία φοιτητών και καθηγητών, ενώ αναφέρθηκε και σε περισσότερους από 2000 νέους που φοιτούν στο εξωτερικό.

 

Πάντως στη συνεδρίαση της επιτροπής για το διυπουργικό νομοσχέδιο- που ψηφίζεται την Πέμπτη- δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις. Ήταν μια αναφορά του Κ. Τζαβάρα περί "κοσμοπολίτικου πιθηκισμού" που ... άναψε τα αίματα. Το λόγο πήρε από το ΜΕΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα που είπε πως "πρέπει να ανακαλέσει. Είναι απαράδεκτο" και το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει "δεν ανακαλώ τίποτα".


protoselida

World Business

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin Tin;

Ποιος πλήρωσε 1,1 εκατ. δολάρια για τον Tin…

Tιμή - ρεκόρ για το πρώτο εξώφυλλο του θρυλικού κόμικ του Eρζέ, από το 1930

Media

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Εφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε το πρωί της Παρασκευής, σε ηλικία 83 χρονών, ο πρώην εκδότης και δημοσιογράφος...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.