Βορίδης: Υπεράσπιση και αύξηση του εισοδήματος των αγροτών

«Πρόθεση της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν είναι μόνο η υπεράσπιση, αλλά και η αύξηση του εισοδήματος των αγροτών». Αυτό τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε σήμερα (6/8) με εκπροσώπους των Συλλόγων Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης.

Ο κ. Βορίδης ανέλυσε όλα τα ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα και ενημέρωσε διεξοδικά τους παραγωγούς, αφουγκραζόμενος παράλληλα το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο. Ανάμεσα σε αυτά και το ζήτημα που ΕΛΓΑ, για το οποίο ο υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και να εξυγιανθούν οι γεωργικές ασφαλίσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, ότι είναι δεδομένη η σύνδεση των συνεπειών των κλιματικών αλλαγών με τις αποζημιώσεις.

Όσον αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Βορίδης διευκρίνισε την κατεύθυνση που θα έχει και η οποία θα οδηγεί σε συγκεκριμένες επενδύσεις με στόχο τη βελτίωση των προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους προς όφελος τόσο των Ευρωπαίων αγροτών όσο και των Ευρωπαίων καταναλωτών. Τέλος, αποσαφήνισε ότι θα υπάρξει διαχωρισμός της θεσμικής εκπροσώπησης των αγροτών -μέσα από τη δημιουργία Επιμελητηρίου Αγροτών- από την οικονομική παραγωγή.

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.