Κατέρρευσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία

Σε κατήφορο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα  στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της λεγόμενης ατμομηχανής της οικονομίας της Ευρώπης, υποχώρησε κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπανπτώση 0,5%.

 

Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά 1,8% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση που αφορά την παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου διαμορφώθηκε στο 0,3%.

 

Η παραγωγή στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, ενώ η παραγωγή στους τομείς καταναλωτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά 1,4% και -2% αντίστοιχα.

 

Όσον αφορά την παραγωγή στον τομέα της ενέργειας, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του 1,6%, ενώ εξαιρουμένων των τιμών στους τομείς ενέργειας και κατασκευών, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,8%.

 

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά 5,2%, προσαρμοσμένη σε εποχικές διακυμάνσεις και ημερολογιακές επιπτώσεις.

 

«Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία της Τρίτης για τις βιομηχανικές παραγγελίες, ο συνδυασμός υψηλών αποθεμάτων και πειορισμένων παραγγελιών δεν αποτελεί καλό οιωνό για τη βιομηχανική παραγωγή τους επόμενους μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING για τη Γερμανία, Carsten Brzeski.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν προσθέσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των σημερινών εμπορικών εντάσεων, το Brexit και τον συνεχιζόμενο διαρθρωτικό μετασχηματισμό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι προοπτικές δε φαίνονται καλύτερς», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «τα πρόσφατα σημάδια ότι η ανθεκτικότητα της εγχώριας οικονομίας καταρρέει, προκαλούν ανησυχία».


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.