Κατέρρευσε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία

Σε κατήφορο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία για τον Ιούνιο του 2019, σύμφωνα με τα  στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της λεγόμενης ατμομηχανής της οικονομίας της Ευρώπης, υποχώρησε κατά 1,5% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, έναντι οριακής ανόδου 0,1% τον προηγούμενο μήνα, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπανπτώση 0,5%.

 

Η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε κατά 1,8% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη πτώση που αφορά την παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου διαμορφώθηκε στο 0,3%.

 

Η παραγωγή στον τομέα κεφαλαιουχικών αγαθών σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,8% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2019, ενώ η παραγωγή στους τομείς καταναλωτικών αγαθών και ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησε κατά 1,4% και -2% αντίστοιχα.

 

Όσον αφορά την παραγωγή στον τομέα της ενέργειας, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του 1,6%, ενώ εξαιρουμένων των τιμών στους τομείς ενέργειας και κατασκευών, η συνολική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,8%.

 

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησε κατά 5,2%, προσαρμοσμένη σε εποχικές διακυμάνσεις και ημερολογιακές επιπτώσεις.

 

«Παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία της Τρίτης για τις βιομηχανικές παραγγελίες, ο συνδυασμός υψηλών αποθεμάτων και πειορισμένων παραγγελιών δεν αποτελεί καλό οιωνό για τη βιομηχανική παραγωγή τους επόμενους μήνες», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ING για τη Γερμανία, Carsten Brzeski.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν προσθέσουμε την περαιτέρω κλιμάκωση των σημερινών εμπορικών εντάσεων, το Brexit και τον συνεχιζόμενο διαρθρωτικό μετασχηματισμό στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, οι προοπτικές δε φαίνονται καλύτερς», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «τα πρόσφατα σημάδια ότι η ανθεκτικότητα της εγχώριας οικονομίας καταρρέει, προκαλούν ανησυχία».


protoselida

World Business

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το γουρουνάκι»

Συμφωνία 4 δισ. δολ. για την «Πέππα το…

Σε συμφωνία για την εξαγορά της Entertainment One, βρετανικής εταιρείας που παράγει περιεχόμενο ψυχαγωγίας κυρίως...

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στο Τάραντο οι 20οί Μεσογειακοί Αγώνες

Στην πόλη του Τάραντο στην Ιταλία θα διεξαχθούν οι ΧΧ Μεσογειακούς Αγώνες, όπως αποφάσισε η...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.