Με το ένα πόδι εκτός η Βασιλική Θάνου

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτόματα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την Βασιλική Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Η ρύθμιση για την πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, που χαρακτηρίζει ασυμβίβαστο την προηγούμενη θητεία σε πολιτικό γραφείο ακόμα και Γενικού γραμματέα, πόσο μάλλον στο γραφείο του Πρωθυπουργού, έχει αναδρομικό χαρακτήρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει βάλει στόχο την αποπομπή Θάνου.

 

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, η κ. Θάνου θα φύγει ότι και αν λέει... Ενώ, για να μην μείνει καμία αμφιβολία για τα αισθήματα του πρωθυπουργού απέναντι στην πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, πρώην υπηρεσιακή Πρωθυπουργό και πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, πρόσθεσε ότι θα ενημερώσει «για το ποιόν της κ. Θάνου», και την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, με την οποία αναμένετο να έχει τηλεφωνική επικοινωνία αργά το βράδυ.

 

Οι διαδικασίες για την έξοδο της κ. Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τρέξουν όπως όλα δείχνουν, γρήγορα.

 

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της κ. Θάνου που τόσο με την κατάθεσή της στην επιτροπή της Βουλής, όσο και σε τηλεοπτική της συνέντευξη, δήλωσε ότι η αποπομπή της παραβιάζει και το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ότι εκείνη δεν θα παραιτηθεί και ότι πρέπει να παραμείνει στην Αρχή επειδή είναι υπερκομματική.

 

Το παρασκήνιο για την αποπομπή Θάνου

 

Η οργή για την κ. Βασιλική Θάνου- αν και είχε εκφραστεί από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησής της από τον κ. Τσίπρα στην Αρχή- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δηλώνει από την πρώτη στιγμή ότι η απόφαση δεν θα γίνει ανεκτή από την νέα κυβέρνηση, έχει όπως όλα δείχνουν να κάνει και με αυτό που έγραψαν οι Financial Times, επικαλούμενες δικαστικές πηγές. Ότι δηλαδή «η Βασιλική Θάνου προωθούσε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή πολιτικών αντιπάλων σε φερόμενα σκάνδαλα διαφθοράς».

 

Αλλά όχι μόνο. Αποκαλυπτικός ήταν ο Παναγιώτης Πικραμμένος για τα έργα και τις ημέρες της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σημειώνοντας ότι αυτός που πρέπει να είναι εγγυητής της ανεξαρτησίας της Αρχής, είναι στην περίπτωση της Θάνου αυτός που την παραβιάζει πρώτος, θέτοντας ταυτόχρονα σοβαρά ερωτηματικά για τις αποφάσεις της πρώην συναδέλφου του. Σημειώνοντας ότι πήρε αποφάσεις οι οποίες θα ελεγχθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τις προσπάθειές της να το αποφύγει.

 

Οι δηλώσεις του κ. Πικραμένου στην Βουλή προκάλεσαν το βράδυ την αντίδραση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ σε όλη την διάρκεια της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή για το πολυνομοσχέδιο, ήταν σαφής η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να προσφέρει ασπίδα προστασίας στην εκλεκτή του για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 

Βασικό επιχείρημα του κ. Τσίπρα ήταν ότι η κ. Θάνου δεν ήταν κομματική επιλογή, και ότι οι λόγοι της εκπαραθύρωσής της έχουν να κάνουν με τις υποθέσεις τις οποίες χειριζόταν και ειδικά για την υπόθεση του πρακτορείου διανομής τύπου «Άργος».


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.