ΑΑΔΕ: Βαριές «καμπάνες» σε όσους φοροδιαφεύγουν Προτεινόμενο

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ σε τουριστικές περιοχές στην καρδιά του καλοκαιριού προκειμένου να εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις.

 

Σε κάθε παράβαση η ΑΑΔΕ έχει αποφασίσει να επιβάλει βαριά πρόστιμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προβλέπεται ακόμα και αναγκαστική αναστολή εργασιών για 48 ώρες, μέτρο που σημαίνει πολύ περισσότερες ζημιές για την επιχείρηση, η οποία θα προσπαθήσει μέσω της φοροδιαφυγής να αποκομίσει μικρά οφέλη.

 

Το πιο συνηθισμένο παράπτωμα είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ιδιαίτερα για ποσά που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ, οπότε τα στελέχη της ΑΑΔΕ βεβαιώνουν την παράβαση κι επιβάλλουν χρηματική ποινή που φτάνει στο 40% της αξίας που επιχειρήθηκε να αποκρυβεί, η οποία ποινή δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από τα 2.500 ευρώ. Η ποινή συμπληρώνεται με μια δεύτερη που ανέρχεται στο 50% του ΦΠΑ που αναλογεί στην αξία των μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων.

 

Το επόμενο μέτρο είναι η διαταγή εκ μέρους των στελεχών της ΑΑΔΕ για κλείσιμο της επιχείρησης στην οποία διαπιστώθηκε η παράβαση για 48 ώρες, εάν η παράβαση αυτή ξεπερνά σε αξία τα 500 ευρώ ή εάν οι αποδείξεις που έπρεπε να εκδοθούν αλλά δεν εκδόθηκαν ξεπερνούν τις 10.

 

Οι αποστολές των στελεχών της ΑΑΔΕ επικεντρώνονται σε περιοχές με υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και γενικότερα οι λεγόμενες τουριστικές περιοχές. Οι επιχειρήσεις που συνήθως μπλέκονται στα "δίχτυα" της ΑΑΔΕ αφορούν κυρίως στους τομείς της εστίασης και των καυσίμων.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.