ΑΑΔΕ: Βαριές «καμπάνες» σε όσους φοροδιαφεύγουν Προτεινόμενο

Σαφάρι ελέγχων πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ σε τουριστικές περιοχές στην καρδιά του καλοκαιριού προκειμένου να εντοπίσει φορολογικές παραβάσεις.

 

Σε κάθε παράβαση η ΑΑΔΕ έχει αποφασίσει να επιβάλει βαριά πρόστιμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις προβλέπεται ακόμα και αναγκαστική αναστολή εργασιών για 48 ώρες, μέτρο που σημαίνει πολύ περισσότερες ζημιές για την επιχείρηση, η οποία θα προσπαθήσει μέσω της φοροδιαφυγής να αποκομίσει μικρά οφέλη.

 

Το πιο συνηθισμένο παράπτωμα είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, ιδιαίτερα για ποσά που υπερβαίνουν τα 5.000 ευρώ, οπότε τα στελέχη της ΑΑΔΕ βεβαιώνουν την παράβαση κι επιβάλλουν χρηματική ποινή που φτάνει στο 40% της αξίας που επιχειρήθηκε να αποκρυβεί, η οποία ποινή δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από τα 2.500 ευρώ. Η ποινή συμπληρώνεται με μια δεύτερη που ανέρχεται στο 50% του ΦΠΑ που αναλογεί στην αξία των μη εκδοθέντων φορολογικών στοιχείων.

 

Το επόμενο μέτρο είναι η διαταγή εκ μέρους των στελεχών της ΑΑΔΕ για κλείσιμο της επιχείρησης στην οποία διαπιστώθηκε η παράβαση για 48 ώρες, εάν η παράβαση αυτή ξεπερνά σε αξία τα 500 ευρώ ή εάν οι αποδείξεις που έπρεπε να εκδοθούν αλλά δεν εκδόθηκαν ξεπερνούν τις 10.

 

Οι αποστολές των στελεχών της ΑΑΔΕ επικεντρώνονται σε περιοχές με υψηλή τουριστική επισκεψιμότητα, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Ιονίου και γενικότερα οι λεγόμενες τουριστικές περιοχές. Οι επιχειρήσεις που συνήθως μπλέκονται στα "δίχτυα" της ΑΑΔΕ αφορούν κυρίως στους τομείς της εστίασης και των καυσίμων.


protoselida

World Business

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Google, Amazon, Facebook: Φορολογούνται με 3% στην Ισπανία

Νομοσχέδιο κατέθεσε στο Κουνοβούλιο η ισπανική κυβέρνηση που προτείνει τη φορολόγηση των εσόδων από τους...

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην έκθεση SIAL 2020

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια πολιτικής της ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων προϊόντων,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.