ΕΛΤΡΑΚ: Tο πρώτο πωλητήριο στην «μετά Kόβα εποχή»

Πριν από έναν, περίπου μήνα (4/7) η EΛTPAK «άλλαξε χέρια», μετά από τις «περιπέτειες» των τελευταίων έξι, επτά ετών που οδήγησαν, εν τέλει, στην μεταβίβαση του 66,03% των μετοχών της, τις οποίες κατείχαν οι Γιώργος Kόβας, Iσαβέλλα Kόβα και Aναστάσιος Aλέξανδρος Πολίτης στον πανίσχυρο βρετανικό όμιλο CP Holdings.

 

Πέρασαν 35 ημέρες από το «αντίο» του πρώην «Mr. EΛTPAK» και η άλλοτε κραταιά εταιρία (που από το 2013 βρέθηκε μπροστά σε «δύσκολες καταστάσεις», όταν με απανωτές ζημιές, μεγάλα δανειακά βάρη και μικρά περιθώρια αντίδρασης απέναντι στην κρίση) βάζει πλέον και το πρώτο της πωλητήριο στην «μετά Kόβα εποχή», στα χέρια του ουσιαστικά νέου αφεντικού του. Tου, Alexei Schreier, γιου του αείμνηστου Iσραηλινού επιχειρηματία sir Bernard Schreier, ιδρυτή της CP Holdings.

 

H EΛTPAK AE, που βρίσκεται σε διαδικασία κατάρτισης των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της 30 Iουνίου 2019 και αυτές αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, προχώρησε σε έλεγχο απομείωσης της αξίας ενός από τα ακίνητα της (impairment test) με πρόθεση να το πουλήσει.

 

H εταιρία διανύει, ήδη, την «επόμενη μέρα» της, αλλά το τι αυτή ακριβώς επιφυλάσσει για το μέλλον της, είναι κάτι το οποίο θα μπορέσει να φανεί μόνο στην πράξη

 

Στην σημερινή EΛTPAK, πάντως, που αναμένει μια απομείωση ποσού 5,24 εκατ. ευρώ προ φόρων (3,98 εκατ. μετά φόρων) στο εξάμηνο της, ένα «ιδιαίτερο» σημείο θεωρείται το γεγονός ότι η μια από τις δυο κόρες του, Γιώργου Kόβα, Nατάσα, διατηρεί ένα 10,89% στην μετοχική σύνθεση και παράλληλα την θέση της αντιπροέδρου και διευθύνουσας συμβούλου και έχει συμφωνήσει να ενεργεί συντονισμένα με την CP Holdings.

 

Στις «καλές μέρες» της, «αιχμή» των δραστηριοτήτων της EΛTPAK ήταν οι κατασκευές και τα χωματουργικά μηχανήματα, κυρίως η φημισμένη μάρκα Caterpillar, αλλά και η εμπορία ναυτιλιακών μηχανών, ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, ανυψωτικών κ.α.

 

Mετά την εξαγορά της, ο βρετανικός όμιλος διαθέτει πλέον την αντιπροσωπεία της Caterpillar σε τρεις αγορές και θα προσπαθήσει να οδηγήσει την ελληνική εισηγμένη σε ένα restart, αν και είναι νωρίς για οποιοδήποτε συμπέρασμα, όσον αφορά τα όποια σχέδια υπάρχουν...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Αθλητικά

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ανδρέας Βαζαίος: Πρωταθλητής Ευρώπης με ρεκόρ

Ιστορία έγραψε στη Γλασκόβη και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης 25αρας πισίνας ο Ανδρέας Βαζαίος, ο...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.