Ιταλία: «Όλα από την αρχή, ή εκλογές»

Οι δύο δρόμοι του Σαλβίνι

 

Στην Ιταλία, ο Matteo Salvini, δίνει περιθώρια για δύο δρόμους μόνο, στον πρωθυπουργό, Giuseppe Konte: «Ή ξεκινάμε από την αρχή ή εκλογές». Στην έδρα της κυβέρνησης, στο Palaccio Kidji, ο Salvini έθεσε αυτό το δίλημμα στη συνάντηση με τον Konte, μετά και την καταψήφιση στη Γερουσία της πρότασης του κυβερνητικού εταίρου του, του Κινήματος 4 Αστέρων του Λουΐτζι Ντι Μάγιο, κατά της κατασκευής του έργου για τη νέα υπερταχεία Τορίν-Λυόν, που διεύρυνε το κυβερνητικό χάσμα.

 

«Η Ιταλία έχει ανάγκη από ναι. Τα όχι δεν την οδηγούν κάπου. Είναι η στιγμή των ναι, όχι πια αμφιβολίες. Η Λέγκα σε ευχαριστεί για τη δουλειά σου, αλλά αν μετατρέπεις σε “ναι” τα “όχι” τους, ήρθε η ώρα να χωρίσουμε χωρίς μνησικακίες. Για ένδεκα μήνες η κυβέρνηση εργάσθηκε καλά, όμως τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες κάτι έσπασε. Να είσαι βέβαιος πως εμείς δεν πρόκειται να καθόμαστε για να ζεσταίνουμε τις καρέκλες», ήταν τα λόγια του Salvini στον Konte.

 

Μεταξύ άλλων, ο Salvini, το κόμμα του οποίου καταψήφισε (μαζί με την αντιπολίτευση) την πρόταση που κατέθεσε το Κίνημα των 5 Αστέρων, φέρεται να ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αντικατασταθεί άμεσα μια σειρά υπουργών. Εν πρώτοις, του υπουργού Υποδομών, Danillo Tonineli, αρχιτέκτονα της πρότασης ενάντια στην δρομολόγηση του έργου για την υπερταχεία TAV και στη συνέχεια αυτών της Δικαιοσύνης και της Εθνικής Άμυνας, θέσεις που είναι κρίσιμες για την εκτέλεση των νέων διατάξεων για την ασφάλεια, που ποινικοποιεί τη διάσωση μεταναστών από ΜΚΟ και την επιβολή αστρονομικών προστίμων.

 

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η αντιπαράθεση για τον ιταλικό προϋπολογισμό με τις Βρυξέλλες, εάν ο υπουργός Οικονομικών, Giovanni Tria, θα κληθεί να αλλάξει πολιτική, ή θα συμπεριληφθεί σε αυτούς που θα πρέπει να «αποκεφαλιστούν», ώστε να μην οδηγηθεί η Ιταλία σε εκλογές το φθινόπωρο...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.