Ποιοι «φλερτάρουν» με την Thomas Cook

Η Fosun βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με έναν από τους μεγαλύτερους tour operator Thomas Cook, για χρηματοδότηση ύψους 750 εκατ. στερλινών και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού αλλά και ανασχεδιασμό της λειτουργίας της δεύτερης.

 

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που φλερτάρει με την Thomas Cook, καθώς την γλυκοκοιτάζει και η τουρκική Anex Tourism Group, η οποία αύξησε το ποσοστό της από 6,71% σε 8% στις 31 Ιουλίου και ζητά τώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στον σχεδιασμό και το κέντρο αποφάσεων του tour operator.

 

Παράλληλα, δυναμικό μπάσιμο κάνει και Ρώσος επενδυτής ο οποίος εξαγόρασε το 3,4% των μετοχών της Thomas Cook λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης της τουρκικής εταιρείας. Όσον αφορά τη μελλοντική στρατηγική του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser υπογράμμισε τη σημασία προσφοράς διαφοροποιημένων προϊόντων, ποιότητας και υπηρεσιών, καθώς και ευέλικτης λειτουργίας.

 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ξενοδοχεία όπως τα Casa Cook και Cooks Club, τα οποία έχουν προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αγορά. Σημειώνεται ότι με τη Fosun η Thomas Cook συνεργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν μαζί κοινοπραξία στην Κίνα  με 320.000 πελάτες.

 

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο tour operator σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκαινιάσει ξενοδοχειακά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικές προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά.


protoselida

Media

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Οι βασικοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι των σημερινών εφημερίδων είναι οι ακόλουθοι:

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

«Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Φερνάντο Τόρες

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φερνάντο Τόρες, βάζοντας τέλος σε μια μακρά και επιτυχημένη...

Περιβάλλον

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS

SOS συνεχίζει να εκπέμπει το τροπικό δάσος του·Αμαζονίου, ο σημαντικότερος πνεύμονας του πλανήτη.

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.