Ποιοι «φλερτάρουν» με την Thomas Cook

Η Fosun βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με έναν από τους μεγαλύτερους tour operator Thomas Cook, για χρηματοδότηση ύψους 750 εκατ. στερλινών και να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δανεισμού αλλά και ανασχεδιασμό της λειτουργίας της δεύτερης.

 

Ωστόσο, δεν είναι η μόνη που φλερτάρει με την Thomas Cook, καθώς την γλυκοκοιτάζει και η τουρκική Anex Tourism Group, η οποία αύξησε το ποσοστό της από 6,71% σε 8% στις 31 Ιουλίου και ζητά τώρα να αναβαθμιστεί ο ρόλος της στον σχεδιασμό και το κέντρο αποφάσεων του tour operator.

 

Παράλληλα, δυναμικό μπάσιμο κάνει και Ρώσος επενδυτής ο οποίος εξαγόρασε το 3,4% των μετοχών της Thomas Cook λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης της τουρκικής εταιρείας. Όσον αφορά τη μελλοντική στρατηγική του ομίλου, ο διευθύνων σύμβουλος Peter Fankhauser υπογράμμισε τη σημασία προσφοράς διαφοροποιημένων προϊόντων, ποιότητας και υπηρεσιών, καθώς και ευέλικτης λειτουργίας.

 

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ξενοδοχεία όπως τα Casa Cook και Cooks Club, τα οποία έχουν προκαλέσει εξαιρετικό ενδιαφέρον από την αγορά. Σημειώνεται ότι με τη Fosun η Thomas Cook συνεργάζεται εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν μαζί κοινοπραξία στην Κίνα  με 320.000 πελάτες.

 

Όσον αφορά την Ελλάδα, ο tour operator σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία του. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκαινιάσει ξενοδοχειακά concept και συστήσει τις πιο καινοτόμες τουριστικές προτάσεις στον κόσμο, όπως το πρώτο Casa Cook στην Κω, το Cooks Club στη Χερσόνησο της Κρήτης, το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά.


protoselida

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.