Κίνα: Έτοιμη για το δικό της κρυπτονόμισμα η Λαϊκή Τράπεζα

Πολύ κοντά στην έκδοση του δικού της ψηφιακού νομίσματος είναι η Κεντρική τράπεζα της Κίνας, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που επικαλείται το αμερικανικό CNBC.

 

Συγκεκριμένα, ο Mu Changchun, αναπληρωτής δ/ντής του τμήματος πληρωμών της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, ανέφερε ότι το κρυπτονόμισμα της τράπεζας είναι σχεδόν έτοιμο να βγει στην αγορά, όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ τα σχετικές δηλώσρις του αξιωματούχου φιλοξενεί και το πρακτορείο Bloomberg.

 

Ερευνητές της τράπεζας εργάζονται πάνω σε αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ εδώ και μια πενταετία. Πάντως η κινεζική τράπεζα δεν είναι η μοναδική που μελετά την πιθανότητα έκδοσης κρυπτονομίσματος ως μια εναλλακτική του ρευστού χρήματος. Και η σουηδική Riksbank συμπεριλαμβάνεται στις Κεντρικές Τράπεζες που εξετάζουν με «καλό μάτι» την ιδέα.

 

Η είδηση έρχεται την ώρα που οι κεντρικοί τραπεζίτες σε όλο τον κόσμο βλέπουν με αρκετό σκεπτικισμό τα σχέδια της Facebook να δημιουργήσει κρυπτονόμισμα (το libra), μαζί με μια σειρά άλλων μεγάλων εταιρειών, όπως η Visa και η  Uber.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.