ΔΕΗ: Με ομόλογο και τιτλοποίηση αναζητά ρευστότητα Προτεινόμενο

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία της επιχείρησης

 

Έκδοση ομολόγου και τιτλοποίηση είναι τα δύο χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία σκοπεύει η ΔΕΗ να ρίξει στο τραπέζι προκειμένου να αποκτήσει την απαιτούμενη ρευστότητα.

 

Η ανάγκη «διόρθωσης» του κακού ισολογισμού της οδηγεί σε πρώτη φάση στο σχέδιο που επιβάλει την σύνδεση της επιβολής ρήτρας CO2 στα τιμολόγια, με μια έξοδο της ΔΕΗ για άντληση κεφαλαίων στις αγορές. Δίχως αναφορά στο κρίσιμο θέμα του επιτοκίου που θα απαιτήσουν οι αγορές, η ΔΕΗ θα επιχειρήσει να αντλήσει κεφάλαια προσθέτοντας ετήσια έσοδα εκεί που δέχεται τα μεγαλύτερα πλήγματα, από την αύξηση δηλαδή των χρηματιστηριακών ρύπων.

 

Όπως αναφέρει το protothema.gr θα αναπροσαρμόζονται τα τιμολόγια κάθε φορά που οι χρηματιστηριακοί ρύποι ξεπερνούν ένα όριο. Μ αυτό τον τρόπο η επιχείρηση θα επιτύχει επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων- όπως υποστηρίζουν κύκλοι της σημερινής διοίκησης.

 

Κατά τις ίδιες πηγές η αύξηση των τιμολογίων θα εξισορροπηθεί προς τους καταναλωτές με την κατάργηση του τέλους ΕΤΜΕΑΡ (για τις ανανέωσιμες πηγές ενέργειας ), έτσι η άνοδος των τιμολογίων δεν θα προκαλέσει επιβαρύνσεις.

 

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε απορρίψει ανάλογο σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης καθώς σχεδίαζε την κάθοδο προς τις εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο της ΔΕΗ προέβλεπε άντληση έως 400 εκατ. ευρώ.

 

Τιτλοποίηση


Η τιτλοποίηση των οφειλών είναι ένα θέμα που μπορεί να προχωρήσει άμεσα η ΔΕΗ το επόμενο διάστημα τιτλοποιώντας 1,7 δισ. ευρώ. Η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό με funds προκειμένου να λάβει προσφορές από τους ξένους επενδυτές με ένα επιτόκιο για τις οφειλές που θα τιτλοποιηθούν σε μορφή ομολογιών .

 

Στην συνέχεια θα επιλέξει τους επενδυτές για την τιτλοποίηση αντλώντας τα χρήματα, ενώ οι οφειλέτες θα συνεχίσουν να έχουν απέναντι τους την ΔΕΗ για τις οφειλές και όχι τα funds, όπως υποστηρίζουν πηγές της ΔΕΗ.


protoselida

World Business

Κέρδη 7,5 δισ. δολ. για την Bank of America

Κέρδη 7,5 δισ. δολ. για την Bank of…

Ξεπέρασε τις προβλέψεις όσον αφορά τα κέρδη και τα έσοδα τρίτου τριμήνου η Bank of...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.