Ραντεβού Μακρόν - Πούτιν στις 19 Αυγούστου στη Γαλλία

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε σήμερα δικαιολογημένη την αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης κατά τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη Μόσχα εδώ και έναν μήνα διεκδικώντας ελεύθερες εκλογές και σημαδεύτηκαν από πολλές συλλήψεις, αρνούμενο ωστόσο ότι υπάρχει "πολιτική κρίση" στη Ρωσία.

 

"Δεν είμαστε σύμφωνοι με αυτούς που χαρακτηρίζουν αυτό που συμβαίνει 'πολιτική κρίση'", δήλωσε μέσω τηλεδιάσκεψης στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αντιδρώντας για πρώτη φορά σε αυτό το κίνημα αμφισβήτησης πρωτόγνωρου εύρους μετά την επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία το 2012.

 

"Εκτιμάμε ότι είναι πλήρως δικαιολογημένη η αυστηρότητα των δυνάμεων της τάξης που έχει σκοπό να θέσει τέρμα στις δημόσιες ταραχές", είπε.

 

Από τα μέσα Ιουλίου, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται κάθε Σαββατοκύριακο, ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, στο κέντρο της Μόσχας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόρριψη αντιπολιτευόμενων υποψηφίων στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

 

Εκατοντάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ο υπ΄αριθμόν ένα αντίπαλος του Κρεμλίνου, ο Αλεξέι Ναβάλνι, έχουν συλληφθεί, μερικές φορές με τη βία, στη διάρκεια των διαδηλώσεων αυτών, ορισμένες από τις οποίες δεν είχαν άδεια.

 

Η τελευταία και πιο σημαντική συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε για να διεκδικήσει ελεύθερες εκλογές, συγκέντρωσε την Κυριακή στη Μόσχα έως 60.000 ανθρώπους.

 

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Γαλλία αργότερα αυτόν τον μήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν σε ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, περιλαμβανομένης της Ουκρανίας.

 

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη για την επίσκεψη του Πούτιν στη Γαλλία στις 19 Αυγούστου.


protoselida

Media

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Πέθανε ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας, Χάρολντ Μπλουμ

Ο Χάρολντ Μπλουμ, συγγραφέας, κριτικός λογοτεχνίας και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Yale, πέθανε χθες, σε...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.