Αργεντινή: Οικονομικά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρόεδρος Macri

Νέα οικονομικά μέτρα αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri την Τετάρτη, πριν ανοίξουν οι αγορές, έπειτα από δύο ημέρες οικονομική αναταραχής που προκλήθηκε από το εκλογικό προβάδισμα του υποψήφιου της αντιπολίτευσης Alberto Fernandez, δήλωσε πηγή προέδρου.

 

Η νίκη του Fernandez κατά τις προκαταρκτικές εκλογές της Κυριακής έπληξε σοβαρά τις πιθανότητες επανεκλογής του Macri και τις αγορές, εν μέσω φόβων ότι η Αργεντινή θα μπορούσε να επανέλθει στις παρεμβατικές οικονομικές πολιτικές.

 

Ένας προεδρικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε την επικείμενη ανακοίνωση της Macri.

 

Το πέσο έκλεισε 4,29% χαμηλότερα στα 55,9 δολάρια ΗΠΑ ανά δολάριο την Τρίτη, αφού άγγιξε το 59/ανά δολάριο νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Το νόμισμα έφτασε σε χαμηλό όλων των εποχών τη Δευτέρα.

 

Η κρίση στο νόμισμα της Αργεντινής, τις μετοχές και τα ομόλογα – η χειρότερη από την κρίση χρέους της χώρας το 2001 – έστειλαν κύματα σοκ στις αναδυόμενες αγορές.

 

Ο Fernandez, με σύμμαχό του την πρώην Πρόεδρο Cristina Fernandez, πήρε ένα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο προβάδισμα 15 βαθμών έναντι του Macri, υποστηρικτή της ελεύθερης αγοράς.


protoselida

Secret Money

«Συνωστισμός» για τις AΠE

«Συνωστισμός» για τις AΠE

Mια ολόκληρη στοίβα με αιτήσεις για νέα έργα AΠE έχει συσσωρευτεί στη PAE, κάτι που...

Αθλητικά

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work party

Β2Run Athens: Το μεγαλύτερο δρομικό εταιρικό after work…

Το B2Run Athens, ο μεγαλύτερος Ευρωπαϊκός αγώνας δρόμου αποκλειστικά για εταιρείες, έρχεται για πρώτη φορά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.