Bank of America: Γεγονότας εκτός ΗΠΑ συντάραξαν την αγορά των ομολόγων

«Η αναταραχή που επεκράτησε στην αγορά ομολόγων αυτή την εβδομάδα, η οποία επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οφείλεται σε γεγονότα που διαδραματίζονται εκτός των ΗΠΑ», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Bank Of America, Brian Moynihan και προσθέτει ότι «ο κίνδυνος ύφεσης στη χώρα είναι χαμηλός, καθώς η καταναλωτική δαπάνη παραμένει ισχυρή».

 

«Δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε για μια ύφεση, αυτή τη στιγμή, εκτός από τον ίδιο τον φόβο της ύφεσης», δήλωσε ο Moynihan σήμερα, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο Bloomberg.

 

Οι αγορές ομολόγων σηματοδοτούν τους αυξανόμενους κινδύνους ύφεσης, ενώ η καμπύλη αποδόσεων των ομολόγων παρακολουθείται προσεκτικά αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά από το 2007. Ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και τις εμπορικές εντάσεις έχουν ασκήσει πιέσεις επί των τραπεζικών μετοχών, αυτό το μήνα. Ενδεικτικά,  ο δείκτης KBW Bank μειώθηκε κατά 12% από τα τέλη Ιουλίου έως χθες, Πέμπτη.

 

Οι αποδόσεις στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα έχουν πέσει, με την απόδοση του τίτλου δεκαετούς διάρκειας  να πέφτει κάτω από το 1,5% την Πέμπτη για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016.

 

Ο Moynihan αποδίδει τα ζητήματα στην επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη και την Κίνα και επισημαίνει ότι επιχειρήσεις πρέπει να αναθεωρήσουν τις διαδικασίες εφοδιασμού τους  ώστε να αντιμετωπίσουν την απειλή της επιβολής ή της αύξησης των δασμών.

 

«Αν κοιτάξετε τον κόσμο, δεν έχουν υπάρξει πολλές μεγάλες ειδήσεις τον τελευταίο καιρό», είπε.

 

Οι πελάτες της Bank of America δαπάνησαν 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος μέχρι τις 12 Αυγούστου. Η δαπάνη αυτή είναι αυξημένη κατά  5,9% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2018, δείχνοντας ότι η οικονομία, που κατευθύνεται από τους καταναλωτές, παραμένει ισχυρή, δήλωσε ο Moynihan. Οι λίγες στρεβλώσεις που παρατηρήθηκαν παραμένουν συγκρατημένες λόγω της χαμηλής ανεργίας και των αυξανόμενων μισθών, ανέφερε.

 

«Ο μέσος εργαζόμενος πληρώνεται περισσότερο» και αυτό «μεταφράζεται σε καλές πιστωτικές επιδόσεις από πλευράς καταναλωτή», δήλωσε ο Moynihan. «Ο πραγματικός κίνδυνος για την οικονομία των Η.Π.Α. είναι η επιβράδυνση της κατανάλωσης».


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.