Deal News Online

undefined

Σε αναζήτηση λύσης η κυβέρνηση για τη Σαμοθράκη

Σύσκεψη τη Δευτέρα στο Μαξίμου

 

Σφοδρή πολιτική προκάλεσε η ταλαιπωρία χιλιάδων τουριστών στη Σαμοθράκη, εξαιτίας των προβλημάτων της ακτοπλοϊκής γραμμής, αλλά και η απόλυτη καταστροφή για την τουριστική σεζόν στον νησί.

 

Η κυβέρνηση δίνει άμεση προτεραιότητα στην επίλυση του προβλήματος και ήδη υπάρχουν πρωτοβουλίες από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, αλλά και την Δευτέρα συγκαλείται στο Μέγαρο Μαξίμου, έκτακτη σύσκεψη προκειμένου να προωθηθεί η επίλυση του ζητήματος. Ωστόσο, παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ευθύνες και μάλιστα σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους αποδίδονται στην πρώην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και στους πρώην υπουργούς της που ενώ γνώριζαν την κατάσταση δεν έσπευσαν να κάνουν κάτι προκειμένου να διορθωθεί.

 

Με δεδομένη την κατάσταση αυτή στο πολιτικό σκηνικό έχει ξεσπάσει σκληρή πολιτική κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Η κατάσταση στο νησί θυμίζει «καζάνι που βράζει», καθώς έχουν χάσει την υπομονή τους τόσο οι τουρίστες όσο και οι κάτοικοι με τον εγκλωβισμό τους στο νησί.

 

Αποκορύφωμα ήταν οι πρωτοφανείς σκηνές που κατεγράφησαν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στο λιμάνι του νησιού, με εκατοντάδες επιβάτες να συνωστίζονται και να επιχειρούν να ανέβουν στο πλοίο «Andros Jet», το οποίο επιστρατεύτηκε εκτάκτως για δρομολόγια μεταξύ Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης.

 

Η προσωρινή λύση για την κρίσιμη τουριστικά εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου που μας πέρασε δόθηκε με την συνδρομή του «Andros Jet», το οποίο θα συνεχίσει τα δρομολόγια του και το Σαββατοκύριακο κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Παράλληλα, υπάρχει συνεννόηση για επαναδρομολόγηση του Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» στη γραμμή, ενώ τη Δευτέρα θα υπάρξει κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου για να βρεθεί οριστική λύση για τη Σαμοθράκη.

 

Τα προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού έχουν προκαλέσει προβλήματα τροφοδοσίας, απίστευτη ταλαιπωρία για τουρίστες και κατοίκους, σωρεία ακυρώσεων στις κρατήσεις και καταστροφικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και καθημερινότητα της Σαμοθράκης. Πάνω σε αυτό το σκηνικό, έχει στηθεί μία αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο κόμματα να ρίχνουν το ένα στο άλλο το μπαλάκι της ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νησί.

 

Κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου τη Δευτέρα


Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με στόχο να δρομολογηθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση στη Σαμοθράκη.

 

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος.

 

Τι λένε κυβερνητικές πηγές για τα σοβαρά προβλήματα στο λιμάνι της Σαμοθράκης


Κυβερνητικές πηγές δήλωσαν πως η βασική αιτία του προβλήματος είναι το γεγονός πως το λιμάνι της Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, καθώς, όπως έλεγαν, επί τέσσερα και πλέον χρόνια, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν φρόντισε να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα του λιμένα. Η αποκατάσταση αυτή αφορά στον καθαρισμό του πυθμένα του από φερτά υλικά και επιχωματώσεις οι οποίες έχουν αλλοιώσει τα αβαθή του με αποτέλεσμα να είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη η προσάραξη των πλοίων που προσεγγίζουν στο λιμάνι.

 

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, το θέμα το γνώριζαν όλοι οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας (Δρίτσας, Κουρουμπλής, Κουβέλης) και ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός, πρόσθεταν πάντως πως εν γένει όμως και πέρα από τον πυθμένα, οι λιμενικές υποδομές του νησιού είναι προβληματικές και απαιτούν τον πλήρη εκσυγχρονισμό τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το «ΣΑΟΣ» έπρεπε να επιστρέψει κανονικά στα δρομολόγιά του, έχοντας επισκευάσει τις βλάβες του. Ωστόσο, η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημέρωσε ότι αυτό δεν θα γίνει. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, το Υπουργείο Ναυτιλίας, συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης (για το Σαββατοκύριακο έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια το υπ. Ναυτιλίας). Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας-Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

 

Από την κυβέρνηση επεσήμαναν πως μέχρι σήμερα, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης. Επίσης διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο πραγματοποιεί τέσσερα (4) δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε (5) ημερών. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 69.000 ευρώ για τη συνέχιση των δρομολογίων του «ΑΝΑΞ» για επιπλέον επτά ημέρες.

 

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στη Σαμοθράκη


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, προχώρησε χτες σε επίθεση προς την κυβέρνηση για το θέμα της Σαμοθράκης, κατηγορώντας τη ότι «βρίσκεται σε διακοπές».

 

«Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε η «ευέλικτη» και «τεχνοκρατική» κυβέρνηση της Ν.Δ. για να συνεδριάσει για το ζήτημα της Σαμοθράκης. Μια εβδομάδα στην οποία η εικόνα της χώρα μας τραυματίστηκε, ενώ χιλιάδες συμπολίτες μας και ξένοι επισκέπτες βίωσαν συνθήκες προσβλητικές για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια,» σημείωνε με ανακοίνωσή του νωρίτερα ο Αλέξης Χαρίτσης.

 

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το πρωτοφανές χάος στη Σαμοθράκη και την εξοργιστική απουσία της. Ο τουρισμός της χώρας και η ζωή των πολιτών δεν μπορούν να περιμένουν την επιστροφή της ΝΔ από τις παραλίες» τόνισε ο πρώην υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

 

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την άμεση απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση της προηγούμενης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα για το νησί της Σαμοθράκης.

 

Ο Στέλιος Πέτσας με ανακοίνωσή του αναφέρει πως η κυβέρνηση Τσίπρα είχε επιδείξει απόλυτη αδιαφορία για τη Σαμοθράκη.

 

«Αν ο κ. Χαρίτσης είχε μπει στον κόπο να διαβάσει τη σχετική κυβερνητική ενημέρωση, θα καταλάβαινε ότι η σύσκεψη της Δευτέρας έχει σκοπό να δώσει οριστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που κληρονόμησε στη Σαμοθράκη η επί 4,5 χρόνια απόλυτη αδιαφορία της κυβέρνησης Τσίπρα», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση για το θέμα.

 

«Θα είχε ενημερωθεί επίσης για τις άμεσες ενέργειες άρσης αποκλεισμού του νησιού. Οσο για το ποιος συνέχιζε αμέριμνος τις διακοπές του, φέτος και πέρυσι, ας ρωτήσει τον αρχηγό του», προσέθεσε αιχμηρά ο κ. Πέτσας.


protoselida

Secret Money

H EPEYNA EΛEIΠE...

H EPEYNA EΛEIΠE...

Tο αν και κατά πόσο τα «βαρυφορτωμένα» με προβλήματα και χρέη EΛTA χρειάζονται «έρευνα αγοράς»...

Αυτοκίνητο

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Mazda ΜΧ-5: Το θρυλικό roadster ανανεώθηκε

Το Mazda MX-5, το εικονικό roadster που προκαλεί αισθήματα ευχαρίστησης σε αυτούς που το οδηγούν και που το βλέπουν,...

Τεχνολογία

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social media

«Ανενόχλητο» το 90% των Fake News στα social…

Το 90,6% των αναρτήσεων που χαρακτηρίζονται ως διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία Covid-19 παρέμεινε...

Περιβάλλον

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Αύξηση των εκπομπών CO2 παρά τo lockdown

Τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην ατμόσφαιρα αυξήθηκαν έντονα και φέτος φθάνοντας σε επίπεδα...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.