Πέτσας: Έπρεπε να διατεθούν κονδύλια για το λιμάνι της Σαμοθράκης

Στις υποδομές και στην αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης απέδωσε το «κομφούζιο» στο νησί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

 

Στις ελλιπείς υποδομές της Σαμοθράκης και στην αδιαφορία που επέδειξαν η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση απέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τα σοβαρά προβλήματα που ανέκυψαν με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού τις τελευταίες ημέρες.

 

Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ταξιδιώτες αλλά και οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης, επισημαίνοντας ότι η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης ήταν να λυθεί το ζήτημα με τους εγκλωβισμένους παραθεριστές.

 

Το επόμενο βήμα, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι να σχεδιαστούν οι ενέργιες που αφορούν στην ασφάλεια του λιμανιού της Σαμοθράκης. Ο κ. Πέτσας τόνισε επίσης ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρόβλημα της Σαμοθράκης.

 

Σε ό,τι αφορά στα αίτια που οδήγησαν στο «αλαλούμ» των τελευταίων ημερών στη Σαμοθράκη, ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε ότι για το πρόβλημα ευθύνονται κυρίως οι υποδομές του νησιού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε εκείνο το σημείο, εξέφρασε την απορία γιατί τόσα χρόνια δεν αφαιρέθηκαν από τον πυθμένα του λιμανιού οι επιχωματώσεις και τα φερτά υλικά που εμποδίζουν τα μεγαλύτερα πλοία να δένουν στο λιμάνι.

 

Παράλληλα τόνισε ότι η αφαίρεση αυτών των υλικών κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ και γι’ αυτό φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

 

Ο κ. Πέτσας σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Σαμοθράκης προέκυψε και εξαιτίας των βλαβών που παρουσίασαν τα πλοία της εταιρείας «ΣΑΟΣ» που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια αλλά και λόγω του καιρού, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Μάλιστα είπε ότι η εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας για το πρόβλημα.

 

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι για να λυθεί το πρόβλημα μισθώθηκαν 2 πλοία, το «Άναξ» για να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης και το «Άνδρος Τζετ» για να μεταφέρει επιβάτες. Ανέφερε ότι και τα δύο πλοία θα πραγματοποιούν δρομολόγια για όσο καιρό χρειαστεί.


protoselida

World Business

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η Brookstreet

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν η Gizelis Robotics και η…

Αποκλειστικό σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν το επενδυτικό Fund Brookstreet Equity Partners LLP με την Gizelis Robotics,...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Υγεία & Διατροφή

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

ΕΔΟΕΑΠ: Καλύπτει μέρος του κόστους της εξωσωματικής

Μέχρι τέσσερις προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με δυνατότητα αποζημίωσης της κρυοσυντήρησης ωαρίων, καθώς και αποζημίωση για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.