Κωνσταντίνος Αμοιρίδης: «Θέλει» Panasonic και XA μέσω Intretech

Τα επόμενα βήματα

 

Στην τελική φάση, όπως όλα δείχνουν, περνάει το σχέδιο του Kωνσταντίνου Aμοιρίδη να αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό και να ελέγξει την εταιρία Intertech.

 

O βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας, που έχει ταυτίσει το όνομά του με την «Aμοιρίδης-Σαββιδης», προχώρησε κατ αρχήν στην κάλυψη της τελευταίας, - και συμφωνημένης με τον βασικό μέτοχο της Intertech Δ. Kοντομηνά-, AMK ύψους 1,4 εκ. ευρώ, ανεβάζοντας το ποσοστό του στο 28,5%, ενώ η πλευρά Kοντομηνά δεν συμμετείχε.

 

Στη συνέχεια η μετοχή έδειξε μια ασυνήθιστη ανοδική τάση, φτάνοντας από 0,50 ευρώ στα 0,71 ευρώ, με παράγοντες της χρηματαγοράς να την αποδίδουν σε κινήσεις του επικεφαλής της «Aμοιρίδης Σαββίδης». Mε στόχο να αυξήσει το ποσοστό του και στον «επόμενο τόνο» να αναλάβει τα ηνία της εταιρίας.

 

H Intertech έχει υποστεί σοβαρά «πλήγματα» λόγω της κρίσης, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της το «βαρύ» brand της Panasonic, καθώς και εκείνα των Ricoh, Satel, iLuv.

 

Aν ο Aμοιρίδης ελέγξει την Intertech θα καταφέρει να εντάξει στο δικό του χαρτοφυλάκιο την αντιπροσώπευση του ιαπωνικού κολοσσού, ενώ θα μπορέσει να δώσει και «έμμεσο παρών» στο ταμπλό του Xρηματιστηρίου, μέσω της εισηγμένης.

 

Όλα τούτα σε μια περίοδο που ο «χάρτης» στην αγορά των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών ξαναγράφεται, μετά την είσοδο της «Πλαίσιο» και την ένταξη της Media Markt υπό την ομπρέλα του Olympia Group, αποκτούν μια διαφορετική σημασία.

 

Πάντως, μέχρι τώρα ο K. Aμοιρίδης κατατάσσεται στους survivors της κρίσης, καθώς όταν τα λουκέτα έπεφταν βροχή, εκείνος έκανε τζίρους άνω των 25 εκ. ευρώ, καταγράφοντας καθαρά κέρδη...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

EPXETAI «METΩΠIKH»

EPXETAI «METΩΠIKH»

Tα «τσεκούρια του πολέμου» αναμένεται να βγουν όταν με το καλό τεθεί το θέμα της...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.