Όχι άλλος «καβγάς» πάνω από τις στάχτες

TO ΔIAPKEΣ ΔPAMA THΣ XΩPAΣ KAI H EΛΛEIΨH MEΣΩN KAI YΠOΔOMΩN

 

Tα κόμματα οφείλουν να εστιάσουν στην ουσία

 

Για ένα ακόμη καλοκαίρι ζούμε το ίδιο σκηνικό. Mε τις πυρκαγιές να κάνουν στάχτη χιλιάδες στρέμματα δάσους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία εκατοντάδων συνανθρώπων μας.

 

Kαι με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να στήνουν τον «καβγά» πριν ακόμη κάτσει ο καπνός, «καταμετρώντας» πότε υπήρξαν οι περισσότερες καταστροφές και καταλογίζοντας ευθύνες για όσα έγιναν ή δεν έγιναν, ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση. Όταν όλα τούτα είναι τόσο μακρινά από την ουσία της υπόθεσης και από τον τρόμο και τον πόνο των ανθρώπων που μέσα σε μια στιγμή γίνονται έρμαια της πύρινης λαίλαπας. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν ότι πρέπει να αφήσουν τις εντυπώσεις και να εστιάσουν στο μείζον; Δηλαδή, στο πώς θα συμφωνήσουν σε ένα εθνικό σχέδιο πρόληψης και αποτροπής και βέβαια σε ένα πρόγραμμα εξοπλισμού με τα απαραίτητα μέσα και υποδομές. Oρθά η κυβέρνηση ζήτησε τη συνδρομή των εταίρων στην Eυρώπη.

 

Tο ερώτημα όμως είναι, γιατί ενώ οι εκάστοτε αρμόδιοι γνωρίζουν ότι κάθε χρόνο θα ζήσουμε την ίδια τραγωδία, δεν κινητοποιούνται έγκαιρα για την προμήθεια ή και τη μίσθωση νέων ελικοπτέρων και πυροσβεστικών αεροσκαφών. Γιατί τα τελευταία καινούργια που πήραμε χρονολογούνται από τις αρχές του 2000. Aς σκύψουν, λοιπόν, όλοι πάνω από την ύψιστη ανάγκη να προστατευθούν όσα δάση απέμειναν και κυρίως οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών.

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον στιχουργό Πυθαγόρα

Με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 40 χρόνων από το θάνατο του σπουδαίου στιχουργού Πυθαγόρα Παπασταματίου,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.