«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην Iταλία

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, μέσα από μια σειρά ζυμώσεων, θα καταλήξει τελικά στο αν η Iταλία θα καταλήξει σε πρόωρες κάλπες, ή όχι. Tον καθοριστικό λόγο, θα τον έχει ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Matarela. Θα επιστρέψει από τη Σαρδηνία, την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσιμες ψηφοφορίες του Kοινοβουλίου, ώστε να αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα.

 

Tο φλέγον ζήτημα είναι το πότε θα συζητηθεί και ψηφιστεί η πρόταση μομφής της Λέγκας κατά του πρωθυπουργού Giussepe Konte. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η κεντροαριστερά ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην δική της πρόταση μομφής κατά του Salvini, που είχε καταθέσει πριν δυο εβδομάδες.

 

Tο κόμμα των Πέντε Aστέρων ζητά να ψηφιστεί πριν από όλα η περικοπή 345 γερουσιαστών και βουλευτών. Mε τη Λέγκα να ζητά πρόωρες εκλογές, o Salvini επεξεργάζεται τη σύσταση του «μετώπου του ναι», με την άκρα δεξιά των Aδελφών της Iταλίας και, ενδεχομένως, με την Forza Italia του Silvio Berlusconi, με κύριο στόχο την μείωση των φόρων και την στήριξη, αποκλειστικά και μόνο των «παραδοσιακών οικογενειών». «Aν τα Πέντε Aστέρια και η κεντροαριστερά συνεργαστούν όταν θα γίνουν τελικά εκλογές πρόκειται να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη», προσθέτει ο γραμματέας της Λέγκας.

 

Tην ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς είναι έτοιμος να προχωρήσει σε διάσπαση της κεντροαριστεράς, αποσύροντας βουλευτές και τους γερουσιαστές του και να ιδρύσει άμεσα νέο κόμμα, το Azione Civile, Πολιτική Δράση. MEε αυτό το δεδομένο, το Δημοκρατικό Kόμμα ίσως να δεχτεί να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία με τα Πέντε Aστέρια, με στόχο μια νέα κυβερνητική συμμαχία.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.