Διαρροή εγγράφων που περιγράφουν τον αντίκτυπο του «σκληρού» Brexit

Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία διέρρευσαν από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 

Τα επίμαχα έγγραφα περιγράφουν μια κατάσταση με συνωστισμό στα λιμάνια, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και ευρεία κοινωνική αναταραχή, σχολιάζουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ως και το 85% των φορτηγών διεθνών μεταφορών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει, στην περίπτωση ενός«σκληρού» Brexit στους επιπλέον ελέγχους στα γαλλικά τελωνεία. Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στον φάκελο με τίτλο «Επιχείρηση Χρυσότσιχλα», μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

«Η "Χρυσότσιχλα' περιγράφει το χειρότερο σενάριο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ώστε να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός του Brexit» σχολίασε ο Μάικλ Γκοβ, υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα του Brexit. Η Βρετανία θα είναι πλήρως προετοιμασμένη στις 31 Οκτωβρίου για το Brexit, υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της χώαςρ Κουάσι Κουάρτενγκ.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Τουρισμός

Διάκριση Ελλάδας στα κινέζικα Voyage Awards 2019

Διάκριση Ελλάδας στα κινέζικα Voyage Awards 2019

Η Ελλάδα απέσπασε μια ακόμη σημαντική διάκριση στα κινέζικα Voyage Awards 2019, συγκαταλεγόμενη τους καλύτερους...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.