Διαρροή εγγράφων που περιγράφουν τον αντίκτυπο του «σκληρού» Brexit

Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία διέρρευσαν από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 

Τα επίμαχα έγγραφα περιγράφουν μια κατάσταση με συνωστισμό στα λιμάνια, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και ευρεία κοινωνική αναταραχή, σχολιάζουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ως και το 85% των φορτηγών διεθνών μεταφορών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει, στην περίπτωση ενός«σκληρού» Brexit στους επιπλέον ελέγχους στα γαλλικά τελωνεία. Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στον φάκελο με τίτλο «Επιχείρηση Χρυσότσιχλα», μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

«Η "Χρυσότσιχλα' περιγράφει το χειρότερο σενάριο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ώστε να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός του Brexit» σχολίασε ο Μάικλ Γκοβ, υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα του Brexit. Η Βρετανία θα είναι πλήρως προετοιμασμένη στις 31 Οκτωβρίου για το Brexit, υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της χώαςρ Κουάσι Κουάρτενγκ.


protoselida

Media

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Απεβίωσε ο αρχικός κιθαρίστας των Motorhead, Larry Wallis

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώτος κιθαρίστας των Motorhead,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Περιβάλλον

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

ΚΑΠΕ: Ανέλαβε το πρόγραμμα EMOBICITY για την ηλεκτροκίνηση

Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (KAΠE) ανέλαβε πρόσφατα τον συντονισμό του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος EMOBICITY...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.