Ειδήσεις - Ελλάδα

Μαίνονται οι κινητοποιήσεις - 82 δικογραφίες σε βάρος οδηγών

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ταξί αλλά και οι επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών.

 

Αυτή τη φορά προκάλεσαν σβαρές ζημιές στα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Παντούλα και Θανάση Οικονόμου, αφού προηγουμένως εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στην κεντρική πλατεία και έκαναν πορεία πεζή.

 

Στα γραφεία δεν βρίσκονταν οι βουλευτές, αλλά μόνο οι γραμματείς τους, που κατήγγειλαν ότι οι αυτοκινητιστές έσπασαν υπολογιστές και προξένησαν διάφορες ακόμη ζημιές.

 

Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί κ. Ψήνας, καταδίκασε τα περιστατικά, κάνοντας λόγο για άτομα που κινούνται πλέον ανεξέλεγκτα.

 

Πάνω από 80 δικογραφίες

 

Η Ελληνική Αστυνομία έχει σχηματίσει ογδόντα δύο δικογραφίες, που αφορούν τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, με εμπλεκόμενους 6.500 ανθρώπους.

 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό δικογραφιών και ατόμων, για υπόθεση κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

 

Ο κ. Παπουτσής, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι εν αναμονή του νομοσχεδίου, που προωθείται από την κυβέρνηση, και της ανάγκης να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις κοινοτικές υποχρεώσεις στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί πρέπει να σταματήσουν.

 

Σημείωσε ακόμη ότι «από τις κινητοποιήσεις υφίσταται πλήγμα η ελληνική οικονομία».

 

 

 

Διαβάστε επίσης: Καμία λύση, ΜΑΤ και αφαιρέσεις αδειών

 

                         Οι ξενοδόχοι μηνύουν τους ταξιτζήδες


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή