Έπαινοι Morgan Stanley για τις μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο

 

Με μία νέα έκθεση της Morgan Stanley, που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες και παρουσιάστηκε στον αιγυπτιακό τύπο, η εν λόγω αμερικανική επενδυτική τράπεζα συμπεριλαμβάνει πλέον την Αίγυπτο στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των αναδυομένων αγορών, αποτελώντας υπόδειγμα ως προς την υλοποίηση μαζικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, από το έτος 2016.

΄

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του δελτίο, το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, «κατά την επενδυτική τράπεζα, η Αίγυπτος έχει δημιουργήσει ένα επενδυτικό περιβάλλον φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ η κυβέρνηση πέτυχε να μειώσει δραστικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και καταβάλλει σύντονες προσπάθειες για να πετύχει το μέγιστο βαθμό συμπερίληψης όλων των ομάδων του πληθυσμού στην επίσημη οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας».

 

Κατά την Morgan Stanley, «η απελευθέρωση της ισοτιμίας του νομίσματος το Νοέμβριο του 2016 επέφερε θετικές επιπτώσεις τόσο στις εξαγωγές όσο και στον τουρισμό της χώρας. Η επενδυτική τράπεζα επεσήμανε επίσης ότι η Αίγυπτος έχει τα τελευταία χρόνια προσελκύσει αξιόλογες επενδύσεις στον κλάδο μεταποίησης τροφίμων, καθώς και ότι αρκετοί αμερικανικοί όμιλοι υψηλής τεχνολογίας έχουν τοποθετηθεί στην αιγυπτιακή αγορά, με προοπτικές να πραγματοποιήσουν περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στο άμεσο μέλλον».

 

Η έκθεση υπογράμμισε ακόμα τις ευκαιρίες που δίνονται για επενδύσεις, λόγω της πληθώρας των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η κατασκευή νέων πόλεων.

 

Τέλος, η Morgan Stanley, μέσω της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Επενδύσεων και Διεθνούς συνεργασίας της Αιγύπτου, αναφέρθηκε «στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στον ενεργειακό τομέα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

 


protoselida

Media

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον της Τουρκίας

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο ελληνικός στρατός λαμβάνει μέτρα εναντίον…

Ιαχές πολέμου από την Ελλάδα βλέπει η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «YeniSafak». Σε δημοσίευμά της με...

Αθλητικά

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Νίκη κορυφής για Γκλάντμπαχ, 2-1 την Μπάγερν Μονάχου

Μεγάλη νίκη πέτυχε η Γκλάντμπαχ στο ντέρμπι κορυφής για την 14η αγωνιστική στο γερμανικό πρωτάθλημα,...

Τεχνολογία

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αποστολή ρομπότ με ενσυναίσθηση στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα «έξυπνο» ρομπότ, εξοπλισμένο με αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τα συναισθήματα στη φωνή, εκτοξεύτηκε με προορισμό...

Τουρισμός

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

ΞΕΕ: Βράβευση 3 startup για ψηφιακή καινοτομία

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες ο πρώτος κύκλος του...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.