Τζόνσον: «Κάπως αρνητική» η ΕΕ αλλά θα έχουμε συμφωνία

 

Αισιόδοξος ο Βρετανός πρωθυπουργός

 

Την αισιοδοξία του ως προς την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit, παρότι, όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «κάπως αρνητική», εξέφρασε την Τρίτη ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

 

«Επί του παρόντος είναι απολύτως αληθές ότι οι φίλοι μας και οι εταίροι είναι λίγο αρνητικοί αλλά νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Νομίζω ότι τώρα υπάρχει μια πραγματική αίσθηση ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το 'backstop"», είπε ο Τζόνσον στους δημοσιογράφους.

 

Νωρίτερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το αίτημα του Τζόνσον να ξανανοίξει η συμφωνία του Brexit, τονίζοντας ότι η Βρετανία δεν πρότεινε κάποια ρεαλιστική εναλλακτική για το "backstop", που αποτελεί το δίχτυ ασφαλείας για το σύνορο της Ιρλανδίας.

 

«Πιστεύουμε ότι τώρα υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία συνεργασίας για όλους, να αφαιρεθεί αυτό το backstop και μετά, καθώς θα διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου, που θα κάνουμε μετά την 31η Οκτωβρίου, θα προτείνουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διατηρήσουμε το απρόσκοπτο εμπόριο στο βορειοϊρλανδικό σύνορο» πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

 

Την ίδια ώρα, το αρμόδιο υπουργείο για το Brexit ανακοίνωσε ότι οι εκπρόσωποι της Βρετανίας θα σταματήσουν να παρίστανται στις περισσότερες συνεδριάσεις της ΕΕ από την 1η Σεπτεμβρίου, εκτός από αυτές που «αφορούν το εθνικό συμφέρον», όπως η ασφάλεια.

 

«Από δω και στο εξής, θα πηγαίνουμε στις συνεδριάσεις που έχουν πραγματική σημασία, περιορίζοντας την παρουσία μας περισσότερο από το μισό και κερδίζοντας εκατοντάδες ώρες», δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit Στιβ Μπάρκλεϊ αναφέροντας ότι η βρετανική παρουσία στις συνεδριάσεις θα αποφασίζεται κατά περίπτωση.

 

Πάντως, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα συνεχίσει να παρίσταται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διευκρίνισε το υπουργείο.


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.