Γερμανία: Πρώτη φορά αρνητική απόδοση σε ομόλογα 30 ετών

Ομόλογο 30 ετών, με αρνητική απόδοση πούλησε για πρώτη φορά σήμερα η Γερμανία, καθώς οι επενδυτές που στρέφονται στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια εκτιμούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδόσεων θα ενισχύσει την αξία των ομολόγων στο μέλλον.

 

Στη σημερινή δημοπρασία, η Γερμανία δανείστηκε 824 εκατ. ευρώ με την απόδοση να κατρακυλά στο -0,11%, ωστόσο η ζήτηση ήταν αδύναμη. Η έκδοση έφτανε έως τα 2 δισ. ευρώ, με τις προσφορές ωστόσο να ανέρχονται σε 869 εκατ. ευρώ.

 

Η δημοπρασία τράβηξε πάντως την προσοχή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επισήμανε με ανάρτηση του στο Twitter ότι η αρνητική απόδοση στα γερμανικά ομόλογα δείχνει ότι τα αμερικανικά επιτόκια πρέπει να μειωθούν.

 

"Ώστε η Γερμανία πληρώνει μηδέν τόκο και στην πραγματικότητα πληρώνεται για να δανείζεται, ενώ οι ΗΠΑ, πολύ πιο ισχυρός και σημαντικός πιστωτής, πληρώνει τόκο", αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Η τελευταία έκδοση αυξάνει τον όγκο των ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις που φτάνει τα 16 δισ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα περισσότερα να είναι από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οργανισμούς. Μόνο το 20% των ομολόγων αυτών πουλήθηκαν με αρνητική απόδοση στην έκδοση, ενώ τα υπόλοιπα είδαν τις αποδόσεις τους να υποχωρούν στη δευτερογενή αγορά.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Τουρισμός

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Η Ίος τράβηξε τα βλέμματα στο Μιλάνο

Μόνο θετικά σχόλια και βλέμματα συγκέντρωσε η αντιπροσωπεία του Δήμου Ιητών στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.