Γερμανία: Πρώτη φορά αρνητική απόδοση σε ομόλογα 30 ετών

Ομόλογο 30 ετών, με αρνητική απόδοση πούλησε για πρώτη φορά σήμερα η Γερμανία, καθώς οι επενδυτές που στρέφονται στα λεγόμενα ασφαλή καταφύγια εκτιμούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδόσεων θα ενισχύσει την αξία των ομολόγων στο μέλλον.

 

Στη σημερινή δημοπρασία, η Γερμανία δανείστηκε 824 εκατ. ευρώ με την απόδοση να κατρακυλά στο -0,11%, ωστόσο η ζήτηση ήταν αδύναμη. Η έκδοση έφτανε έως τα 2 δισ. ευρώ, με τις προσφορές ωστόσο να ανέρχονται σε 869 εκατ. ευρώ.

 

Η δημοπρασία τράβηξε πάντως την προσοχή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος επισήμανε με ανάρτηση του στο Twitter ότι η αρνητική απόδοση στα γερμανικά ομόλογα δείχνει ότι τα αμερικανικά επιτόκια πρέπει να μειωθούν.

 

"Ώστε η Γερμανία πληρώνει μηδέν τόκο και στην πραγματικότητα πληρώνεται για να δανείζεται, ενώ οι ΗΠΑ, πολύ πιο ισχυρός και σημαντικός πιστωτής, πληρώνει τόκο", αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

Η τελευταία έκδοση αυξάνει τον όγκο των ομολόγων με αρνητικές αποδόσεις που φτάνει τα 16 δισ. δολ. σε παγκόσμιο επίπεδο, με τα περισσότερα να είναι από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και οργανισμούς. Μόνο το 20% των ομολόγων αυτών πουλήθηκαν με αρνητική απόδοση στην έκδοση, ενώ τα υπόλοιπα είδαν τις αποδόσεις τους να υποχωρούν στη δευτερογενή αγορά.


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.