Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για "ξεπάγωμα" των διπλωμάτων οδήγησης

Νομοθετική ρύθμιση, που θα επιλύει το μείζον πρόβλημα με τα διπλώματα οδήγησης και την εκκρεμότητα περίπου 105.000 αιτήσεων, προωθεί άμεσα το υπουργείο Υποδομών, με νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, σύμφωνα με δημοσίευμα του skai.gr.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, όπως έγινε γνωστό στη Διάσκεψη των Προέδρων, το εν λόγω νομοσχέδιο αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, ώστε να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την Πέμπτη 29 Αυγούστου.

 

Τη ρύθμιση είχε προαναγγείλει προ ημερών στον ΣΚΑΙ ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, ενώ και σήμερα μιλώντας στον Real Fm, επανέλαβε την ξεκάθαρη πρόθεση του Υπουργείου και της κυβέρνησης να "ξεπαγώσει" όλες τις διαδικασίες.

 

Ο ίδιος μίλησε για μία ρύθμιση, η οποία θα καλύπτει τόσο τις περιπτώσεις των πολιτών που αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δώσουν δίπλωμα, μέσω της επαναφοράς του παλαιού καθεστώτος για ένα διάστημα περίπου 6 - 9 μηνών μέχρι τη μετάβαση στο νέο σύστημα, όσο και τους οδηγούς άνω των 74 ετών, για τους οποίους όπως είπε θα επανέλθει επίσης το παλαιό καθεστώς που αφορά στις ιατρικές εξετάσεις και την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια επιτροπή, χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε μια διαδικασία ταλαιπωρίας του να δίνουν πάλι τη λεγόμενη πορεία.

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έως σήμερα περίπου 105.000 πολίτες βρίσκονται σε μια ιδιότυπη ομηρία, αδυνατώντας να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης επειδή ο νόμος που ψήφισε το 2018 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστη ουσιαστικά ανεφάρμοστος για μία σειρά από λόγους.


protoselida

Secret Money

EPXETAI «METΩΠIKH»

EPXETAI «METΩΠIKH»

Tα «τσεκούρια του πολέμου» αναμένεται να βγουν όταν με το καλό τεθεί το θέμα της...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.