Αικατερινάρη: Επενδύσεις 350 εκατ. από ΕΥΑΘ, ΔΕΘ-Helexpo, ΚΑΘ Προτεινόμενο

Στο ποσό των περίπου 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που έχουν σχεδιάσει και δρομολογούν στη Θεσσαλονίκη οι εταιρείες ΕΥΑΘ, ΔΕΘ-Helexpo και ΚΑΘ, και οι οποίες έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του υπερταμείου, όπως επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), Ράνια Αικατερινάρη.

 

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο της ΕΥΑΘ ανέρχεται στα 173 εκατ. ευρώ και της ΔΕΘ-Helexpo πλησιάζει τα 120 εκατ. ευρώ.

 

Εκπροσωπώντας τον βασικό μέτοχο της ΕΥΑΘ στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η κ. Αικατερινάρη σημείωσε ότι οι προαναφερόμενες εταιρείες, εφόσον υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, μπορούν να συντελέσουν στην αλλαγή του "προσώπου" της πόλης.

 

Συνέστησε, δε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων τόσο από από το τρέχον όσο και το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για έργα υποδομών και καινοτομίας, σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντική η ωρίμανση των έργων καθώς "είναι πολλές οι φορές που η έλλειψη ωρίμανσης μας έχει οδηγήσει σε απογοήτευση".

 

Η κ. Αικατερινάρη έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο επενδυτικό σχέδιο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., ύψους 13 εκατ. ευρώ, που αφορά την επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, επισημαίνοντας ότι παραμένει "ζωντανή" η συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) της Αθήνας, για τη δημιουργία κέντρου Agrologistics στη Θεσσαλονίκη.

 

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΑΘ, η κ. Αικατερινάρη σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να καταστεί πρότυπο Κοινωνικής Ωφέλειας, έχοντας την οικονομική ευρωστία και την τεχνογνωσία και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη νέα διοίκηση της εταιρείας και στους εργαζομένους της.

 

Υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις και τονίζοντας ότι "πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση", η κ. Αικατερινάρη σημείωσε ότι η ΕΥΑΘ πρέπει να "τρέξει" γοργά τις επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως και να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ θα ενώσουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα κοινά προβλήματα.


protoselida

World Business

Εκτοξεύεται η μετοχή της Delphi Technologies

Εκτοξεύεται η μετοχή της Delphi Technologies

Άλμα 53% καταγράφει η μετοχή της Delphi Technologies στις προσυνεδριακές συναλλαγές, καθώς η BorgWarner Inc...

Media

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 74 ετών, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας, Γιώργος Κοτανίδης.

Secret Money

H NEA MEΛETH

H NEA MEΛETH

H PAE επισπεύδει την επικαιροποίηση της εθνικής μελέτης εκτίμησης επικινδυνότητας σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού...

Αθλητικά

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o Κόμπι Μπράιαντ

Hall of Fame: Στην τάξη του 2020 o…

Το Hall Of Fame παρακάμπτει την εκλογική διαδικασία και καθιστά τον αείμνηστο Κόμπι Μπράιαντ πρώτο...

Αυτοκίνητο

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο για το 2020 το Νέο Peugeot 2008!

Καλύτερο Εταιρικό Αυτοκίνητο για το 2020 το Νέο…

Η εκδήλωση ανάδειξης των βραβείων «Εταιρικά Αυτοκίνητα της Χρονιάς» πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.