6η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια Τυρνάβου

Η 6η Γιορτή Αχλαδιού θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στα Πλατανούλια της Λάρισας, με σκοπό, στο πλαίσιο και του νέου προγράμματος του δήμου, "γνωρίζω τον τόπο μου". να αναδείξει τις τοπικές παραγωγές και προϊόντα αλλά κυρίως το αχλάδι, που στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Τύρναβο,

 

Η Γιορτή Αχλαδιού διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία στις αρχές του φθινοπώρου (Σεπτέμβριο) καθώς η συγκομιδή του αχλαδιού ξεκινάει στις αρχές Αυγούστου και το προϊόν συσκευάζεται και διατίθεται στην αγορά περίπου μέχρι τον επόμενο Μάρτιο.

 

Στόχος της γιορτής είναι η ανάγκη να διαμορφωθεί μέσα από πολιτιστικές παρεμβάσεις προστιθέμενη αξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου, συμβάλλοντας στην αναγνωσιμότητα και στη δημιουργία του brand name, καθώς και η σύνδεση του τουρισμού με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα και κατ' επέκταση στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

 

Στην εν λόγω γιορτή, περιλαμβάνονται τα εξής δρώμενα:

 

-Ημερίδα με θεματολογία την καλλιέργεια του αχλαδιού, τη δεντροκομία της περιοχής, τις προοπτικές ανάπτυξης, την ανάδειξη των παραγωγικών και εμπορικών φορέων όπως είναι οι συνεταιρισμοί, οι ομάδες παραγωγών και οι ιδιώτες, τη διερεύνηση της σημασίας της ποιότητας των τροφίμων, τις καταναλωτικές συνήθειες και την ένταξη της προσπάθειας στην εκπόνηση ενός βιώσιμου διατροφικού μοντέλου, τους γαστρονομικούς μύθους, τις συνταγές και το φαγητό στην πεζογραφία, το ρόλο του φαγητού στην ιστορία και στα ιστορικά γεγονότα.

 

-Εκδηλώσεις γύρω από την τέχνη και την αγροτική παραγωγή, με χορευτικές, μουσικές θεατρικές, εικαστικές και φωτογραφικές παρουσιάσεις συλλογικοτήτων και κατοίκων της περιοχής.

 

-Έκθεση για την τυποποίηση, προβολή, σχεδιασμό και προώθηση του ελληνικού αγροτικού προϊόντος.

 

-Υπαίθρια κουζίνα όπου θα ετοιμάζεται το φαγητό για τη γιορτή, με στόχο την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας.

 

-Παραδοσιακό ελληνικό γλέντι.

 

Σημειώνεται ότι τη Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια Τυρνάβου, διοργανώνει ο Δήμος Τυρνάβου και η Κ.Ε.ΔΗ.Τ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος».


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.