Κεραμέως για Πανελλαδικές: Να υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής

 

Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος με βαθμό 0,8 - Αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας

Σαφέστατη θέση υπέρ της θέσπισης ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια πήρε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 το πρωί της Τετάρτης.

 

Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος στο πανεπιστήμιο έχοντας γραπτό με βαθμό 0,8 είπε η υπουργός που δήλωσε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να θεσπιστεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής μετά από διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους. Έχουμε κάποιες σκέψεις επ'αυτού, είπε, αλλά δεν θέλουμε να τις δημοσιοποιήσουμε πριν από την διαβούλευση με τους φορείς.

 

Παράλληλα η κυρία Κεραμέως ανάφερε πως αφού θεσπιστει η ελάχιστη βάση εισαγωγής από το υπουργείο Παιδείας, εξετάζεται το ενδεχόμενο κάθε σχολή να μπορεί να ορίσει δική της βάση.

 

Η υπουργός Παιδείας παράλληλα, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 προανήγγειλε αλλαγή του συστήματος πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Είναι η τελευταία χρονιά, είπε, που οι αναπληρωτές προσλαμβάνονται λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την έναρξη της χρονιάς. Από του χρόνου θα εφαρμοστεί άλλο σύστημα, ώστε ούτε κενά να υπάρξουν, ούτε οι εκπαιδευτικοί να περιμένουν μέχρι τελευταία ώρα να βρουν σπίτι, να αφήσουν τις οικογένειές τους κλπ.

 

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως αποκάλυψε πως στις προτιμήσεις υποψηφίων φέτος, οι πρώτες 15 σχολές είναι παιδαγωγικές, την ώρα που έχουμε χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Όπως είπε ως προς αυτό, ενδεχομένως να παρακινήθηκαν από τις προσλήψεις που έταξε η προηγούμενη κυβέρνηση.

Πρόκειται για ξεκάθαρο χάσμα

εκπαιδευτικές διαδικασίας και αγοράς, είπε η κυρία Κεραμέως, φέρνοντας ως παράδειγμα το παιδαγωγικό Θεσσαλονίκης που ήταν πρώτη επιλογή 20.000 υποψηφίων!

 


protoselida

World Business

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Volkswagen για Τουρκία: Δεν θα κάνουμε εργοστάσιο σε…

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της εταιρείας να αναβάλλει την κατασκευή...

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Υγεία & Διατροφή

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Δοκιμή πρώτη φορά «χειμερίας νάρκης» σε ανθρώπους

Άνθρωποι τέθηκαν από γιατρούς σε αναστολής ζωτικών λειτουργιών (suspended animation- κατάσταση «χειμερίας νάρκης») για πρώτη...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.