Σούδα: Τρία κρουαζιερόπλοια χθες με χιλιάδες επιβάτες

Τρία υπερπολυτελή  κρουαζιερόπλοια που μετέφεραν χιλιάδες επιβάτες κατέπλευσαν την χθεσινή μέρα στο λιμάνι της Σούδας των Χανίων, δίνοντας μια σημαντική τονωτική ανάσα στην τοπική αγορά κι επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στον τομέα της κρουαζιέρας για τα Χανιά.

 

Συγκεκριμένα, κατέπλευσαν τα κρουαζιερόπλοια NORWEGIAN JADE της εταιρείας Norwegian Cruise Line, το MSC LIRICA της εταιρείας MSC Cruises και το MEIN SCHIFF 6 της εταιρείας TUI Cruises. μεταφέροντας συνολικά 8.104 επιβάτες και 2.760 μέλη πληρώματος.

 

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο NORWEGIAN JADE της εταιρείας Norwegian Cruise Line, έφθασε στο λιμάνι από τη Μύκονο στις 06.30 με 2.867 επιβάτες και 1.042 άτομα προσωπικό και αναχώρησε στις 12.00 το μεσημέρι με προορισμό τη Βαλέτα της Μάλτας. Το μήκους 294 μέτρων NORWEGIAN JADE διαθέτει 1.201 καμπίνες, 12 εστιατόρια, τρεις πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα spa και γυμναστήριο, θέατρο 1.042 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ, μίνι γκολφ, τοίχο αναρρίχησης κλπ.

 

Στις 07.15 κατέπλευσε το MSC LIRICA της εταιρείας διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων MSC Cruises, μεταφέροντας 2.471 επιβάτες και 739 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο διαθέτει 795 καμπίνες εκ των οποίων 132 σουίτες, πέντε εστιατόρια, δύο πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα spa και γυμναστήριο, θέατρο 557 θέσεων, μίνι γκολφ, κλπ.

 

Τέλος στις 07.30 κατέπλευσε στα Χανιά από τη Βαλέτα της Μάλτας, το «Μein Schiff 6», με 2.766 επιβάτες και 979 μέλη του πληρώματος,Το πλοίο ανήκει στην κατηγορία των πολυτελών κρουαζιερόπλοιων της μεσαίας κατηγορίας, κατασκευάστηκε μόλις πριν δύο χρόνια, το 2017, και διαθέτει 1.267 καμπίνες, 11 εστιατόρια, 16 μπαρ, 3 πισίνες, υδρομασάζ, αίθουσα σπα και γυμναστήριο, θέατρο 1.000 θέσεων, γήπεδο μπάσκετ & βόλεϊ κλπ.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κορυφαίες, πολυβραβευμένες εταιρείες, Norwegian Cruise Line, MSC Cruises και TUI Cruises επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τα Χανιά το 2017, το 2015 και το 2016 αντίστοιχα. Η επιλογή της Σούδας ήταν αποτέλεσμα της αναλυτικής παρουσίασης του Λιμανιού και του προορισμού των Χανίων που είχε κάνει το Λιμενικό Ταμείο Ν. Χανίων σε υψηλόβαθμα στελέχη των τριών εταιρειών στα κεντρικά τους γραφεία το 2014 και το 2015 και των εν συνεχεία επανειλημμένων επαφών που είχε μαζί τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.